Ingezonden persbericht


Utrecht, 7 augustus 2006
Sw/77

Gemeente rondt opknapbeurt Park de Gagel af

De herinrichting in het centrale deel van park de Gagel is bijna afgerond. Vanaf 21 augustus wordt het noordelijke deel van het park aangepakt. Het gaat om het stuk vanaf de Mekongdreef tot voorbij de Tigrisdreef. De werkzaamheden zijn naar verwachting na vier weken afgerond.

Werkzaamheden
In dit noordelijke deel van het park worden slechte delen van de verhardingen vernieuwd en de paden vloeiender aangelegd en bij de oversteekplaatsen beter op elkaar aangesloten. De oversteekplaats op de Tigrisdreef wordt ook veiliger gemaakt door de aanleg van een 'eiland', een rustpunt in het midden van de weg. Ook wordt één extra wandelpad aangelegd. De waterspeelplaats wordt opgeknapt en van een hekje voorzien. Voor de werkzaamheden aan de paden zijn twee bomen verwijderd. Tegelijkertijd start de gemeente op 21 augustus met het vernieuwen van het asfalt aan de Tigrisdreef.

Groenwerkzaamheden
In het najaar volgen de groenwerkzaamheden. In het kader van achterstallig onderhoud worden 39 bomen geveld die in slechte conditie zijn of andere bomen beconcurreren. Ook wordt er flink gesnoeid. Er komen ongeveer vijftien nieuwe bomen bij. Bij de flats aan de Ibisdreef is het altijd erg drassig. Er zal bij deze natte plek extra grond worden ontgraven om de ecologische waarde van dit deel te vergroten. Tot slot worden nog bollen geplant, waarvan in het voorjaar al genoten kan worden.

Volgend jaar is het westelijke deel van het park voor herinrichting aan de beurt.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is het park gewoon bereikbaar.

Noot aan de redactie:
Voor vragen over dit persbericht kunt u terecht bij Communicatie Stadswerken 030- 286 40 98.

---- --
|Postbus 8375                                                                   |
|3503 RJ  Utrecht                                                               |
|Telefoon: 030 - 286 40 98                                                      |
|Fax: 030 - 286 70 45                                                           |