Gemeente Doesburg


week 32-2006

BOUWEN EN WONEN

Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen op:
* 27-7-2006) Koepoortstraat 26 geheel vernieuwen van het voegwerk zijgevel aan de noordzijde

* 2-8-2006) Hogestraat 22 gedeeltelijk vernieuwen van dak, goot en schoorsteen

* 2-8-2006) Meipoortstraat 29 plaatsen van een zonnescherm

Aanvraag reclamevergunningen
De volgende aanvraag voor reclameuiting is opvangen op:
* 3-8-2006) Kerkstraat 25-27 aanbrengen reclame borden op de gevel.

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen tweede fase
Burgemeester en wethouders hebben voor het volgende bouwplan de vergunning verleend op:

* 3-8-2006) Ooipoortstraat 15 en 17 het gedeeltelijk vernieuwen, veranderen en vergroten van winkel-, horecaruimten en appartement.

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstand (subcommissie) te Doesburg
De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de Welstandscommissie is gepland op dinsdag 22 augustus 2006 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de Welstandscommissie worden voorgelegd. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362). Ook is deze de maandag daarna te vinden op de website van deze gemeente www.doesburg.nl.

vrijstellingsprocedure artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor het vergroten van een woongebouw door het aanbouwen van een entreeruimte op het perceel Kraakselaan 8-01 t/m 22 te Doesburg, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie B nummer 2662. Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 10 augustus 2006 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC Doesburg.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

MILIEU

Melding Algemene Maatregel van Bestuur
Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 8.41, 4e lid van de Wet milieubeheer bekend dat de volgende meldingen zijn ingediend op grond van:

het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer door Delcave B.V., Broekhuizerweg 2 te Doesburg. De melding betreft het van toepassing worden van het Besluit op een reeds aanwezige inrichting, te weten een inrichting voor de opslag van wijnen en gedistilleerd. Op de hier uit te voeren activiteiten zijn de voorschriften van voornoemd milieubesluit van toepassing. Er behoeft hierdoor geen milieuvergunning te worden aangevraagd.

Het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer door Mitra, Broekhuizerweg 2 te Doesburg. De melding betreft het van toepassing worden van het Besluit op een op te richten inrichting te weten een inrichting ten behoeve van kantoorwerkzaamheden. Op de hier uit te voeren activiteiten zijn de voorschriften van voornoemd milieubesluit van toepassing. Er behoeft hierdoor geen milieuvergunning te worden aangevraagd.

Voor inzage in de stukken behorende bij deze melding en/of nadere informatie, kunt u contact opnemen met de cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Beschikking
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend dat ter inzage ligt de volgende beschikking op aanvraag van:

IDO-Doesburg BV om een revisievergunning op grond van het bepaalde in de Wet milieubeheer voor een metaalbewerkingsbedrijf gelegen aan de Koppelweg 18 te Doesburg, kadastraal bekend Gemeente Doesburg, sectie B, nummer 2141 (gedeeltelijk).

De beschikking voorziet in het verlenen van de gevraagde vergunning. Tegen het ontwerp van de beschikking zijn zienswijzen naar voren gebracht. Ten opzichte van de ontwerpbeschikking zijn wijzigingen aangebracht.

Terinzagelegging
De aanvraag, beschikking en andere terzake zijnde stukken liggen met ingang van 10 augustus 2006 tot en met 20 september 2006 ter inzage bij het Publieksbureau in het stadhuis aan de Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. De openingstijden van het Publieksbureau zijn als volgt: maandag van 8.30 tot 14.30 én van 18.00 tot 19.30, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 14.30 en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Beroep
Tegen bovengenoemde beschikking kan binnen zes weken beroep worden ingesteld door:

* belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht tegen het ontwerp van het besluit;

* de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
* belanghebbenden die bezwaren hebben tegen afwijkingen van de ontwerpbeschikking;

* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van dit besluit niet. Daarvoor moet een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van eerdergenoemde afdeling worden ingediend.

Ontwerpbeschikking
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend dat ter inzage ligt de volgende ontwerpbeschikking op de aanvraag van:

Ubbink Nederland BV te Doesburg om een veranderingsvergunning op grond van het bepaalde in de Wet milieubeheer voor een kunststofverwerkend bedrijf aan de Verhuellweg 9 te Doesburg.
Aanleiding voor de aanvraag is het veranderen van de inrichting in verband met de volgende wijzigingen:

* het uitbreiden van de inrichting met het gebruik van een deel van het pand de Blikvanger;

* het uitbreiden van de inrichting met het assembleren van zonnepanelen;

* interne verhuizingen en opheffen van machines en afdelingen.

De ontwerpbeschikking voorziet in het verlenen van de gevraagde vergunning.

Terinzagelegging
Aanvraag, ontwerpbeschikking en andere terzake zijnde stukken liggen met ingang van 10 augustus 2006 tot en met 20 september 2006 ter inzage bij het Publieksbureau in het stadhuis aan de Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. De openingstijden van het Publieksbureau zijn als volgt: maandag van 8.30 tot 14.30 én van 18.00 tot 19.30, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 14.30 en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Zienswijzen
Voor een ieder bestaat de mogelijkheid schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar te maken gedurende de inzagetermijn. De schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders van Doesburg, Postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de cluster REO-Milieu, telefoon 0313-481367.

OVERIGE MEDEDELINGEN

Stadsregio geeft huisvestingsverordening vrij voor inspraak Het College van Bestuur van de stadsregio geeft het Ontwerp Regionale Huisvestingsverordening Stadsregio Arnhem Nijmegen 2007 vrij voor inspraak. Het betreft een actualisatie van de verordening die in 2002 van kracht werd. Uit evaluatie bleek dat het huidige systeem voldoet en dat corporaties en gemeenten er in grote lijnen tevreden mee zijn. Corporaties, inwoners en overige belanghebbenden kunnen tot 20 september 2006 op het ontwerp huisvestingsverordening reageren.

Wijzigingen
Bij de actualisatie is een aantal verbeteringen aangebracht. Wat verandert er in de nieuwe huisvestingsverordening?
* Zogenoemde stadsvernieuwingsurgenten krijgen de mogelijkheid naast bemiddeling ook zelf te zoeken naar herhuisvesting. Ze kunnen zoeken in het huurwoningaanbod in de hele stadsregio.
* Datzelfde geldt ook voor Wmo geïndiceerden.
* Er komt één regionale Urgentie en Beroepscommissie. Deze valt onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van de stadsregio.
* Per corporatie en per gemeente mag maximaal 20% van het vrijkomende woningaanbod worden ingezet voor lokaal maatwerk.
* Corporaties krijgen de mogelijkheid om ook urgentie toe te kennen onder voorwaarden, zoals acceptatie van begeleiding, of het beperken van de keuze tot een bepaald woningtype of uitsluitend op basis van bemiddeling.

* De financiële bijdrage voor toegang tot een urgentieprocedure wordt met 10 euro verhoogd tot 45 euro.

Op hoofdlijnen ongewijzigd
Het opstellen van een regionale huisvestingsverordening behoort tot de wettelijke taken van de stadsregio. De verordening omvat regels voor de toewijzing van sociale huurwoningen in beheer bij woningcorporaties. Het rangordecriterium woonduur voor doorstromers en inschrijfduur voor starters blijft in de nieuwe verordening gewoon zoals het nu is. Verder omvat de nieuwe verordening géén passendheidscriteria voor inkomen, woninggrootte en huishouden. Ook op dat punt blijft de huidige verordening ongewijzigd.

Procedure
De inspraakperiode voor het Ontwerp Huisvestingsverordening duurt tot 20 september aanstaande. Het document inclusief bijlagen ligt op de gebruikelijke locaties ter inzage (waaronder ook het stadhuis van Doesburg), en kan bovendien worden gedownload vanaf de website van de stadsregio: www.kan.nl > Documenten > Wonen > Regionale Huisvestingsverordening 2007. Naar verwachting wordt de nieuwe huisvestingsverordening in december 2006 door de KAN-raad vastgesteld.

Het nieuwe reisdocument (Ger)
Vanaf maandag 28 augustus aanstaande wordt in Doesburg de nieuwe generatie reisdocumenten met biometrische kenmerken uitgegeven. Als eerste stap van het toevoegen van kenmerken zal er een gelaatsscan van de houder van het document worden opgeslagen in de chip op het reisdocument. Als gevolg hiervan zullen er nieuwe, strenge eisen aan de pasfoto gesteld worden.

Een klein onderzoek onder 10 fotos die thans wel geaccepteerd worden wees uit dat 9 daarvan vanaf 28 augustus niet langer geschikt zijn. Fotos zullen vanaf dat moment op een tiental criteria beoordeeld moeten worden.

De fotohandel in Doesburg is op de hoogte gebracht van de nieuwe eisen. Ook zijn de basisscholen in Doesburg aangeschreven, dit i.v.m. de schoolfotografen.

Mocht u besluiten vanaf 28 augustus 2006 een nieuw reisdocument/bijschrijving aan te vragen, zorg er dan voor dat u bij een fotograaf goede pasfotos laat maken, het verdient aanbeveling om duidelijk kenbaar te maken dat de fotos voor officiële documenten bedoeld zijn.

De foto-eisen gelden ook voor het nieuwe rijbewijs (per 1 oktober 2006) en vreemdelingendocumenten.

Het volledige pakket aan eisen voor de pasfoto (en andere gerelateerde zaken) vindt u op de website: www.paspoortinformatie.nl of www.doesburg.nl

De kosten van het nieuwe paspoort bedragen 47,45. De prijs van een Nederlandse identiteitskaart blijft vooralsnog onveranderd, te weten 31,25.

Bij vragen kunt u contact opnemen met het Publieksbureau. (0313-481390).

Bekendmaking Monumentenwet 1988
Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om een monumentenvergunning te verlenen voor het wijzigen van het rijksmonument aan de Barend Ubbinkweg 9, monumentennummer 513149. De wijzigingen hebben betrekking op het verbouwen en plaatsen van een overkapping bij een rijksmonument (wijzigingsaanvraag).

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit met alle relevante stukken en gegevens vanaf donderdag 10 augustus 2006 voor een ieder gedurende 6 weken ter inzage bij het publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Binnen deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijzen zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer M. Lenselink, tel. (0313) 481362. Het publieksbureau is elke werkdag, met uitzondering van de vrijdagmiddag, van 8.30 tot 14.30 uur en op maandagavond van 18.00 tot 19.30 uur geopend.

Bekendmaking Monumentenwet 1988
Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om een monumentenvergunning te verlenen voor het wijzigen van het rijksmonument aan de Boekholtstraat 11, monumentennummer 12942. De wijzigingen hebben betrekking op het restaureren, renoveren van een rijksmonument en het vernieuwen van een serre.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit met alle relevante stukken en gegevens vanaf donderdag 10 augustus 2006 voor een ieder gedurende 6 weken ter inzage bij het publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Binnen deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijzen zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer M. Lenselink, tel. (0313) 481362. Het Publieksbureau is elke werkdag, met uitzondering van de vrijdagmiddag, van 8.30 tot 14.30 uur en op maandagavond van 18.00 tot 19.30 uur geopend.