Van Lanschot Bankiers


Published: 17:41 07.08.2006 GMT+2 /Source: Van Lanschot /AEX: VLAN /ISIN: NL0000302636

Van Lanschot stemt in met verzoek Delta Lloyd tot omzetting aandelen B

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Van Lanschot NV hebben ingestemd met het verzoek van Delta Lloyd tot omzetting van haar aandelen B in certificaten van aandelen A. Delta Lloyd heeft een belang van 13,02% in het aandelenkapitaal van Van Lanschot NV in de vorm van Gewone Aandelen B.

Het geplaatste kapitaal van Van Lanschot NV bestaat uit Gewone Aandelen A en B. De Gewone Aandelen A worden gehouden door de Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A Van Lanschot, die daartegenover certificaten heeft uitgegeven die zijn genoteerd op de Officiële Markt van Euronext Amsterdam. De Gewone Aandelen B zijn in bezit van enkele grootaandeelhouders, waaronder Delta Lloyd. Ingevolge de statuten van Van Lanschot NV vereist omzetting van de Gewone Aandelen B vooraf toestemming van de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur.

De omzetting vindt plaats in drie tranches, waarvan de eerste per heden heeft plaatsgevonden.

's-Hertogenbosch, 7 augustus 2006

F. van Lanschot Bankiers NV is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op een tweetal doelgroepen: de vermogende particulier en het middelgrote (familie)bedrijf. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.


*****

Investor Relations Van Lanschot: Geraldine A.M. Bakker-Grier, Manager Investor Relations. Telefoon +31 (0)73 548 33 50; mobiel +31 (0) 6 139 764 01 e-mail G.A.M.Bakker@vanlanschot.com; fax +31 (0)73 548 33 49.

Bezoek onze website voor meer informatie over Van Lanschot: http://www.vanlanschot.org