Productschap Margarine


07.08.2006

EC publiceert Leidraden voor 852, 853 en HACCP

De Europese Commissie heeft enkele leidraden (zgn. 'guidance documents') gepubliceerd inzake de toepassing van een aantal bepalingen van de verordeningen voor levensmiddelenhygiëne. Deze zijn in alle erkende talen van de EG verkrijgbaar.

Het betreft achtereenvolgens een:

Leidraad voor de toepassing van een aantal bepalingen van Verordening (EG) Nr. 852/2004 inzake levensmiddelenhygiëne (klik hier voor de Engelse, Franse resp. Duitse versie),

Leidraad voor de toepassing van een aantal bepalingen van Verordening (EG) Nr. 853/2004 inzake de hygiëne van levensmiddelen van dierlijke oorsprong
(klik hier voor de Engelse, Franse resp. Duitse versie) en een

Leidraad voor de toepassing van de op de HACCP-beginselen gebaseerde procedures en ter vergemakkelijking van de toepassing van de HACCP-beginselen in bepaalde levensmiddelenbedrijven (klik hier voor de Engelse, Franse resp. Duitse versie).

Voorlopig uitsluitend in het Engels is verder nog beschikbaar de Key questions related to import requirements and the new rules on food hygiene and official food controls.

Sluit venster