Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 3 juli 2006

WEG MET BNN MAAKT TOP 10 BACKPACKBESTEMMINGEN BEKEND

Wat is de meest ultieme plek om met je backpack neer te ploffen? Vanavond heeft Weg met BNN, het enige reisprogramma op de radio, de Top 10 van favoriete backpackbestemmingen bekendgemaakt. Veel luisteraars hebben de afgelopen weken hun voorkeuren kenbaar gemaakt en daar zijn de tien beste backpackoorden uitgekomen: Nepal, Maleisië, Laos, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Montenegro, Cambodja, Guatemala, Brazilië en India.

Alle ingezonden bestemmingen zijn onderworpen aan een lijst van criteria. Is het betaalbaar, origineel, authentiek, bereisbaar en vol flora en fauna? Dus geen Frankrijk of Duitsland met overvolle campings, geen Thailand of Australië die ook al overstroomd worden door massatoerisme, maar wat zijn de betaalbare en vooral onbekende oorden; kortom the place to be voor iedere backpacker? Alle Top 10 bestemmingen slagen glansrijk, maar welke plaatsen geven nu toch wel het echte ultieme backpackgevoel? Op maandag 7 augustus wordt in Weg met BNN de uiteindelijke Top 3 bekendgemaakt. Tot die tijd kunnen luisteraars stemmen op hun persoonlijke favoriet via de internetsite wegmetbnn.nl en spreekt presentator Sander de Heer in iedere uitzending met één van de stemmers. De uitzendingen van maandag 14, 21 en 28 augustus staan vervolgens volledig in het teken van de ultieme Top 3. Zijn de bestemmingen hun titel wel waard? Sander onderzoekt en vergelijkt onder andere de hostels en verschillende eettentjes uit de Lonely Planet, Trotter en Rough Guide en spreekt met backpackers "on the road".

Weg met BNN is iedere maandagavond tussen 20.00 uur en 21.00 uur te horen op Radio 1 en via de Wereldromroep. Vanaf 7 september wordt het programma op donderdag uitgezonden. Een nieuwe dag, maar het blijft een uur vol avontuur tussen 20.00 uur en 21.00 uur gepresenteerd door Sander de Heer.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie Marieke Saly, tel: 035-6555321, fax:035-6555322, marieke.saly@bnn.nl