Gemeente Nijmegen

|DATUM NUMMER PERSBERICHT        |
|28 juli 2006 060728R            |


Werkzaamheden St. Annastraat van spoorwegviaduct tot Kapittelweg

Op 7 augustus start de tweede fase van de aanpassing van de aansluiting van busbaan en fietsroute op de St. Annastraat. Een week later begint de aanleg van een infiltratieriool onder het fietspad aan de oostzijde van de St. Annastraat tussen spoorwegviaduct en Kapittelweg. Door beide werken deels gelijktijdig uit te voeren duurt de overlast voor het verkeer korter.

Aansluiting busbaan en fietspad
Het gaat om de aanleg van een snelle bus- en fietsverbinding tussen het Centrale Station en station Heyendaal. De verlengde busbaan wordt 21 augustus geopend. Het fietspad langs het spoor tussen St. Annastraat en Heyendaalseweg gaat begin augustus al open. Alleen de aansluiting van het fietspad en de busbaan vanuit de spoorkuil op het kruispunt St. Annastraat/Oude Groenewoudseweg moet nog worden aangepast. Hierdoor is van 7 augustus tot medio september op de St. Annastraat tussen Oude Groenewoudseweg en Groenestraat alleen autoverkeer staduitwaarts mogelijk. Ook de busbaan en het fietspad door spoorkuil zijn tijdelijk gesloten. Fietsers kunnen via de Dr. Jan Berendsstraat. Busomleidingen zijn te vinden op www.novio.nl (stadsbus) of www.hermes.nl (regionaal busvervoer).

Infiltratieriool.
Onder het fietspad aan de oostzijde van de St. Annastraat komt tussen spoorwegviaduct en Kapittelweg een infiltratieriool. Nadat straatkolken hierop zijn aangesloten, komt regenwater dat op de weg en voet- en fietspad valt, hierin terecht en zakt vervolgens in de grond. Hiermee wordt de waterzuivering ontlast en het grondwaterpeil aangevuld. Na de aanleg van het infiltratieriool krijgt het fietspad een rode asfaltlaag wat het fietscomfort zal verhogen. De werkzaamheden starten 14 augustus bij het spoorwegviaduct en duren in totaal ongeveer 10 weken. Tijdens de aanleg van het infiltratieriool tussen Groenewoudseweg en Kapittelweg is er voor auto's richting stadinwaarts één in plaats van twee rijbanen beschikbaar. Fietsers worden over de rijbaan geleid. Alle panden rondom het werkgebied blijven te voet steeds bereikbaar en per auto zo veel mogelijk.

Deel fietspad Hatertseweg in twee richtingen. Bij de aansluiting van de Hatertseweg op de St. Annastraat wordt het fietspad aan de zuidzijde van de Hatertseweg verbreed voor fietsverkeer in twee richtingen. Ook zal het oversteken voor fietsers van dit fietspad naar de Hazenkampseweg en retour veiliger worden.

Voor de redactie:

Voor informatie over de bouwwerkzaamheden op het kruispunt St. Annastraat - Oude Groenewoudseweg: Harriet Wiggers, ProRail regio Noordoost, Tel: 038 - 497 4543.


---- --