Llink



ma 7 augustus 2006 van 14:00 uur tot 11:50 uur op 747 AM ma 8 mei 2006 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM Beluister deze uitzending (Real Media)

deze aflevering

Brigitte Kaandorp

Te gast in 747Live is vandaag Brigitte Kaandorp. In februari ontving zij een Gouden Harp voor haar hele oeuvre, onlangs bracht ze een CD uit met het Metropole Orkest, 'Als de herfst je overvalt' en staat ze in de theaters met '1000 & 1 Dag'. Genoeg gespreksstof dus voor deze cabaretiere en Loes Luca.

Kelly Snel & Janke van der Zaag

Ook te gast zijn de schrijfsters van het boek 'Hoe hoort het eigenlijk in Nederland?' Kelly Snel en Janke van der Zaag. Ze noemen het boek een praktische gids voor iedereen die in Nederland komt wonen en in deze gids wordt aandacht besteed aan Nederlandse regels en gebruiken, geschiedenis en cultuur, de Nederlandse manier van leven en omgaan met elkaar. Eigenlijk kan je wel stellen dat het een Inburgeringshandboek is. Loes Luca gaat met de schrijfsters praten over inburgeren en typische Nederlandse gewoonten.

Ton den Boon

Een graag-geziene gast in 747Live is hoofdredacteur van de Van Dale, Ton de Boon. Ton den Boon weet werkelijk alles over de Nederlandse taal, en komt af en toe langs in de uitzending om Loes Luca hierover te informeren.

Kees Moeliker

Huisbioloog Kees Moeliker schuift regelmatig aan in 747Live om nieuws en wetenswaardigheden uit de wereld van dode en levende dieren toe te lichten. Van de miniscule huisstofmijt tot de mammoet op de bodem van de Europoort, Kees weet er alles over te vertellen.

Inburgeringskaraoke

All-round reporter Jack Kerklaan gaat elke week op zoek naar een illi of lega om te kijken hoe het staat met diens inburgering. Hoe kan dit beter gebeuren dan door een inburgeringskaraoke, waarbij de illi of lega een oer-hollands lied ten gehore mag komen brengen. Is dit succesvol, dan mag hij zich ingeburgerd noemen. Lukt dit niet, dan is het oordeel van Rita Verdonk onverbiddelijk: het land verlaten.

Corey

De half Jamaicaanse, half Nederlandse zangeres Corey komt vandaag de live-muziek verzorgen. Haar debuutalbum Movin' On is net uit, een goede reden dus om deze soul-dame uit te nodigen in 747Live.