Politie Limburg-Zuid

Mislukte straatroof

Politie zoekt getuigen

Maastricht, 07-08-2006 o De Politie Limburg Zuid is op zoek naar de dader die op zaterdag 5 augustus in Maastricht een man probeerde te beroven van zijn beurs.

Een 43-jarige inwoner van Keulen (D) wilde omstreeks 18.30 uur in zijn auto stappen die geparkeerd stond op de ventweg aan de Frontensingel. Daar werd hij door een voor hem onbekende aangesproken, die hem naar geld vroeg. Toen de Duister vertelde dit niet te hebben en achter het stuur plaatsnam, ging de man op zijn schoot zitten. Er ontstond een worsteling en de verdachte probeerde de beurs van de man uit zijn achterzak te graaien.

Daarbij sloeg hij de Duitser diverse keren met de vuist in het gezicht. Desondanks wist hij de verdachte uit de auto te duwen en raakte ontdaan van het feit dat diverse passanten gewoon doorliepen. Op straat zette de worsteling zich voort waar zelfs een aankomende automobilist moest stoppen om een aanrijding met de vechtenden te voorkomen. Op dat moment vluchtte de overvaller in de richting van de Statensingel.

De verdachte had een Noord-Afrikaans uiterlijk, tussen de 25 en 30 jaar en was ongeveer 1.85 meter lang met een normaal postuur. De verdachte had kort geknipt zwart haar en een hoekig gelaat met een snorretje. Hij droeg een licht gekleurd shirt en ter hoogte van de borst zaten gele strepen en droeg verder een lichtgekleurde broek. De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest van deze overval zich te melden. Zij kunnen contact op nemen met de politie Limburg Zuid (lokaal tarief, 0900-8844).