Gemeente Rotterdam


---

Nr. 32
7 augustus 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 7 t/m 13 augustus 2006

Wethouder Karakus op stap met leerling Albeda College Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) gaat op woensdag 9 augustus van 10.00 tot 14.00 uur op stap met een leerling van het ROC Albeda College. Het startpunt is bij restaurant 't Gemaal aan de Pretorialaan 141. De leerling volgt in het restaurant een opleiding tot gastvrouw. De ontmoeting tussen de wethouder en leerling is bedoeld om elkaar beter te leren kennen en te vertellen wat zij belangrijk vinden voor Rotterdam. De leerling laat zien wat zij in het restaurant 't Gemaal leert. Daarna bezoeken de leerling en de wethouder een project dat in teken staan van wonen en ruimtelijke ordening.

Deze ontmoeting is onderdeel van het 100 dagen programma. In 100 dagen voert het college 37 actiepunten uit. Ontmoetingen met verschillende Rotterdammers is één van de actiepunten. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Carolien van Eykelen, tel. 010 - 417 9324)

Wethouder De Boer bezoekt Spaanse Polder
Vrijdag 11 augustus brengt wethouder Roelf de Boer (Economie, Haven en Milieu) een bezoek aan het bedrijventerrein de Spaanse Polder. De herstructurering van dit grootste bedrijventerrein van Europa is gestart in 2001 en loopt tot 2015. Dit project wordt in samenwerking met de gemeente Schiedam uitgevoerd. Onlangs is de eerste fase van het project afgerond. Tijdens deze fase is de interesse vanuit de markt en de investeringsbereidheid van zittende ondernemers toegenomen. Samen met zijn Schiedamse collega wethouder Groene maakt wethouder De Boer kennis met dit herstructureringsproject. Zij krijgen een rondleiding over het bedrijventerrein en ontmoeten ondernemers die een actieve bijdrage leveren aan de herstructurering. Het bezoek begint om 14.00 uur in restaurant Au Marché, Industrieweg 46. (Voor meer informatie: OBR, Merel van der Wilden, tel. 010-4363799 of Communicatie Bestuursdienst, Guido van Riet, tel. 010-4172329).

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam