Ingezonden persbericht


Sociale Verzekeringsbank (SVB) gebruikt 'best-of-breed' oplossing voor Enterprise Management van Inter Access

Hilversum, 7 augustus 2006 - De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft een nieuwe omgeving voor Enterprise Management in gebruik genomen. Hierbij is bewust gekozen voor een combinatie van standaardoplossingen in plaats van een integrale oplossing van één leverancier. Inter Access heeft bij de SVB een pakket van oplossingen geïmplementeerd voor onder meer antivirus, back-up, job-scheduling, event-netwerkbeheer en software-deployment. Inter Access en SVB tekenden een contract van drie jaar voor onderhoud en support. Na een Europese aanbesteding kwam de aanbieding van Inter Access als beste, economisch meest gunstige aanbieding uit de bus. Het project is in mei 2006 gestart en inmiddels binnen planning en budget opgeleverd. De omgeving wordt door Inter Access ook in onderhoud genomen.

Inter Access signaleert dat meerdere bedrijven zoeken naar 'best-of-breed' oplossingen om recht te doen aan de specifieke en expliciete eisen die de 'bedrijfseigen' processturing stelt, en speelt op deze trend in door een combinatie van standaardproducten aan te bieden, die de beste zijn in hun klasse.

Inter Access stelde naar aanleiding van de aanbesteding oplossingen samen met componenten van de volgende leveranciers: antivirus van Symantec, job scheduling van BMC Software, backup/recovery, configuration management en monitoring van IBM, en software-deployment van Microsoft. Met deze reeks oplossingen wordt het beheer van de Windows- en AIX-platformen bij SVB verzorgd.

Inter Access is een van de zeer weinige partijen die door partnercontracten met meerdere 'tooling'-leveranciers èn een groot aantal gecertificeerde consultants in staat zijn om 'best-of-breed' oplossingen van dit volume daadwerkelijk te implementeren.

###

Over de SVB
De SVB is de publieke uitvoeringsorganisatie op het gebied van sociale zekerheid in Nederland. Ze verzorgt onder meer het AOW-pensioen, de nabestaandenuitkering Anw en de kinderbijslag voor klanten in binnen- en buitenland. Jaarlijks keert de SVB circa EUR 27,5 miljard uit aan ruim 4,6 miljoen klanten.

Over Inter Access
Inter Access is een zelfstandige Nederlandse ICT-dienstverlener met ruim 1.000 medewerkers onder contract, van wie bijna 800 in vaste dienst, die zich richt op organisaties van middelgrote omvang in de publieke sector, finance, en handel en industrie. Vanuit de divisies Consulting & Technology, Outsourcing en Vertical Solutions bieden we onze klanten integrale ICT-oplossingen op basis van standaardcomponenten dan wel op basis van maatwerk, of door de inzet van mensen met hoogwaardige kennis en ervaring. Inter Access kiest bewust voor het toepassen van op standaarden gebaseerde technologie van de toonaangevende leveranciers IBM, Microsoft, Oracle, SAP en HP. Daardoor zijn krachtige partnerships gegroeid en ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.