3 e persbericht van maandag 7 augustus 2006

Eindhoven, 07-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Grote stroomstoring, Geldrop en delen van Eindhoven, Nuenen en Heeze zonder stroom

Maandagavond omstreeks 21.15 uur viel in een groot gebied in politieregio Brabant Zuid-Oost de stroom uit. Het gaat om geheel Geldrop en delen van Nuenen, Heeze en het Eindhovense stadsdeel Woensel. Het Sint Annaziekenhuis in Geldrop en het MMC in Eindhoven draaien op noodstroom. Het gaat om kortsluiting in een elektriciteitskabel. Oorzaak is bij het opstellen van dit bericht nog onbekend. De reparatie neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. De politie stuurde zoveel mogelijk eenheden naar de getroffen delen.

Eindhoven: Politie houdt bestuurder zonder rijbewijs aan

Tijdens een controle heeft de politie maandagmiddag op de Sint Bonifaciuslaan omstreeks 17.00 uur een 32-jarige autobestuurder uit Eindhoven aangehouden. De bestuurder had geen rijbewijs bij zich. Hij vertelde dat dit thuis lag. Bij controle bleek dat op zijn naam geen rijbewijs is afgegeven. De man kon zich ook niet legitimeren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie houdt minderjarige met neppistool aan

In een bosperceel bij het Molenven hield de politie maandagmiddag omstreeks 16.00 uur een 15-jarige jongen uit Helmond aan. Hij had met een luchtdrukpistool geschoten, dat niet van een echt vuurwapen is te onderscheiden. De agenten hoorden flinke knallen in het bosperceel. Toen ze op de knallen afgingen zagen ze drie jongeren. Een van hen schoot met een pistool gelijkend voorwerp. Toen de agenten dichterbij kwamen, probeerde het drietal te ontkomen. Even later konden ze toch staande worden gehouden. Tegen de minderjarige is proces-verbaal opgemaakt. Het pistool is in beslag genomen.

Helmond: Politie houdt asociale snorfietser aan

De politie hield maandagavond om 19.15 uur op de Wolfstraat een snorfietser uit Helmond aan. De man reed ter hoogte van de Wethouder Ebbenlaan met hoge snelheid door rood. Gelet op het gevaar dat hij veroorzaakte is de asociale snorfietser staande gehouden. Toen hem om zijn identiteitspapieren werd gevraagd, weigerde hij iedere medewerking. Hij is daarop meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de snorfiets niet verzekerd was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Fietsster komt ongelukkig ten val

Een 13-jarige fietsster uit Valkenswaard kwam maandagmiddag op de kruising Waalreseweg Nieuwe Waalreseweg omstreeks 14.00 uur ongelukkig ten val en moest vervolgens met hoofdletsel worden overgebracht naar het ziekenhuis in Veldhoven. Het slachtoffer en een 14-jarige plaatsgenoot reden naast elkaar vanaf de Tienendreef in de richting van de Waalreseweg. Op de kruising met de Nieuwe Waalreseweg staken ze over en wilde de 14-jarige linksaf slaan, terwijl zij rechtdoor reed. Hierdoor kwamen de sturen van hun tweewielers met elkaar in aanraking en viel ze van haar fiets.