Ingezonden persbericht

Persbericht 13 juli 2006

Bizarre en spannende historie in Groningen!

Excursiekamp voor 9 t/m 12 jarigen

De Nederlandse JeugdBond voor Geschiedenis (NJBG) is een vereniging voor jongeren en door jongeren met als hobby geschiedenis en archeologie. Ieder jaar organiseert ze zomerkampen voor jeugdige historie-liefhebbers van 9 t/m 12 jaar, 12 t/m 15 jaar en 16+sers. Er zijn nog enkele plekken vrij op het excursie kamp in Groningen voor de junioren!

Wie was 'Bommen Berend' nou eigenlijk? Wat bedoelen ze toch met de 'D'ole grieze'? En wat is 'de oude kijk in 't jatstraat' nou voor een vreemde naam? Nog voordat het excursiekamp is afgelopen weet je dit en nog veel meer!

Deze zomer gaat de NJBG naar het hogen noorden naar: Groningen. Overnachten wordt er in een scoutinggebouw aan de rand van de stad. Vanuit deze plek is de geschiedenis van zowel de stad als het platteland in de omgeving goed bereikbaar. Denk aan bijvoorbeeld de scheefste toren van Nederland en fietsen langs terpen. Heb je geen hoogtevrees? Ga dan mee de bekende Martinitoren beklimmen. Maar ook een wandeling onder leiding van een 'Grûnninger' door de oude Joodse buurt. Daarnaast staat er een tripje naar Bourtange op het programma; een oud vestingstadje bij de Duitse grens.

We gaan natuurlijk veel meer doen in deze ene week. Wat dacht je van een spannend spel spelen, een kampvuur maken, lekker barbecuen en een verfrissende duik nemen in het zwembad? Als je dit allemaal niet wilt missen ga dan mee! Reserveer snel, er zijn nog maar een paar plekken!

Leeftijd: 9 t/m 12 jaar

Datum: maandag 7 augustus t/m vrijdag 11 augustus 2006

Prijs: ¤ 150,- (all in: overnachting, maaltijden, begeleiding, entrees, etc.)

Bijzonderheden: eigen fiets meenemen

Informatie: www.njbg.nl of junioren@njbg.nl Marijke Zwikker op 075 - 6873860

foto: NJBG Zomerkamp 2005 in de Zaanstreek

foto: NJBG zomerkamp 2005 bij Fort Kijkduin