Delft University of Technology Racing Team derde op Hockenheim

DELFT, 20060807 -- In een veld van 40 deelnemers, waaronder de wereldwijd meest gerenommeerde technische universiteiten, heeft Delft University of Technology de derde plaats behaald in de Formula Student competitie. Het evenement vond plaats van 3 t/m 6 augustus op de Hockenheimring in Duitsland .


Formula Student is een internationale ontwerpcompetitie, waarin techniekstudenten worden uitgedaagd een raceauto te ontwerpen, te produceren en te racen. Daarnaast moet middels een ondernemingsplan de gunst van investeerders worden gewonnen. Het team dat de beste combinatie heeft van snelheid, veiligheid, betrouwbaarheid, kosteneffectiviteit en weggedrag, wint de competitie.

Het Delftse Team excelleerde op een aantal onderdelen. Zo bleef de concurrentie ver achter tijdens de skidpad, waar de auto beoordeeld wordt op de snelheid waarmee bochten genomen kunnen worden. Ook de Delftse presentatie van het ondernemingsplan werd als beste beoordeeld.
Bij het belangrijkste en tevens zwaarste onderdeel, de endurance, behaalde het team een vierde plaats. Minder dan de helft van de deelnemende wagens was in staat deze uithoudingsproef te voltooien. Gezien de zevende startpositie en het zeer lage brandstofverbruik een prima prestatie. Voor brandstofefficiency won het team de tweede prijs.

Het team uit Delft behaalde in totaal 808 punten, ruim voldoende voor een derde plaats in het eindklassement. De competitie werd uiteindelijk gewonnen door de TUGraz met een verschil van slecht 24 punten.

Een gedetailleerd verslag is te vinden op de website van het team; www.dutracing.nl.




Delft University of Technology Racing Team