Arrest van de administratieve rechtbank van Catania

D66

Sophie in ´t Veld heeft de commissie een vraag gesteld over het arrest voor seksuele geaardheid van de administratieve rechtbank van Catania. Enkele dagen geleden heeft de administratieve rechtbank van Catania het beroep aanvaard van een homoseksuele jongere wiens rijbewijs was ingetrokken op grond van stoornissen van de seksuele identiteit.

In haar besluit wees de rechtbank erop dat de seksuele geaardheid niet de minste invloed heeft op het vermogen tot het besturen van een motorvoertuig omdat de seksuele geaardheid een loutere persoonlijkheidsstoornis is.

Krachtens artikel 21 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie zijn alle vormen van discriminatie, in het bijzonder op grond van geslacht of seksuele geaardheid verboden. Bovendien wordt in artikel 13 van het EG-Verdrag bepaald dat de Raad passende maatregelen kan nemen om discriminatie op grond van geslacht, ras of etnische afstamming, godsdienst of overtuiging, handicap, leeftijd of seksuele geaardheid te bestrijden.

Acht de Raad het niet onontbeerlijk en dringend dat de Europese Unie maatregelen neemt om alle eventuele vormen van discriminatie en benadeling met name op grond van seksuele geaardheid te voorkomen?

Wat is de Raad de eerstkomende maanden van plan op dat vlak te ondernemen?

7-8-2006 16:25