Legionella beter beheersbaar

BOXMEER, 20060807 -- Door nieuwe ontwikkelde technieken als gevolg van diverse Legionella-besmettings-uitbraken is deze bacterie aanmerkelijk beter te bestrijden.


Legionella hoeft de toekomst niet te bepalen!
Nu de recente gebeurtenissen in Amsterdam en Utrecht aantonen hoe groot de risico's van Legionella zijn voor de mens wordt ook de vraag steeds groter hoe men Legionella kan bestrijden. Door klimatologische gebouwopwarming wordt de groei van de legionellabacterie immers ook bevorderd.

Tot op heden moest, indien er Legionella geconstateerd was, een complete afdeling of in het ergste geval een compleet bedrijf gesloten worden. Dit met alle verstrekkende gevolgen. Vanaf heden is dat niet meer noodzakelijk.

Douches grootste besmettingshaard.

Douches worden gezien als de grootste risicobron voor de Legionella besmetting. Adviesbureau HOservice.NL uit Boxmeer levert een handdouche die de eventuele aanwezige Legionellabacteriën tegenhoudt. Na plaatsing van deze speciale douchekop is het risico van besmetting via de douche met eventuele Legionella bacteriën definitief verleden tijd.
Alle bacteriën worden namelijk in het speciale membraan filter welke in de douchekop zit opgevangen, hierdoor kan men weer met een gerust hart een douche nemen. Indien het filter vol zit met de bacteriën kan men eenvoudig het filter vervangen.
Dit is tevens ook een mooie oplossing voor vaak grotere woonhuizen die meerdere douchevoorzieningen hebben die niet altijd frequent worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de douchekop ook buitenshuis gebruikt kan worden. De daar aanwezige douchekop kan door deze Legionella-douchekop eenvoudig tijdelijk worden vervangen voor persoonlijk gebruik, ook veilig douchen in het buitenland kan dus voortaan.

Toepassing gebied verder dan alleen de douchekop.

Naast de inventieve douchekop levert Adviesbureau HOservice.NL ook een groot scala aan Legionella filters welke direct op de waterleiding geplaatst kunnen worden.
Plensdouches, nooddouches, sproei en spoel installaties; de filters zuiveren al het water van de gevreesde Legionella bacterie. Eigenaren van panden en werkgevers hoeven op deze manier niet te vrezen dat zij hun zorgplicht niet zijn nagekomen. Door middel van het gebruik van Legionella filters is de kans op een Legionella besmetting niet meer aanwezig maar de plicht van het reinigen van het waterleidingsysteem blijft bestaan.

Waterleidingbesluit

In het nieuwe waterleidingbesluit geeft het ministerie van VROM aan dat er geen bezwaar is op het gebruik van deze douchefilters. Op de Legionella veilige douchekop zijn alle keuringseisen welke nodig zijn van toepassing. Het sluiten van complete zwembaden, hotels, zorginstellingen en bedrijven is dus definitief verleden tijd.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Adviesbureau HOservice.NL Boxmeer tel 0485 479132, fax. 0485 479311,
Henk Ondersteijn mobiel 06 51363709, info@hoservice.nl