Llink


Rotterdam, 7 augustus 2006


- PERSBERICHT -

Vluchtnummer KL 872 naar Mumbai

LLiNK op Reis bezoekt India

LLiNK op Reis is een eigenzinnig reisprogramma waarin Froukje Jansen en Johan Eikelboom de grenzen van het backpacken verleggen. Elke week doen ze een bijzondere en weinig voor de hand liggende bestemming aan. In aflevering vijf reist Froukje af naar het gigantische en kleurrijke India. Ze bezoekt daar onder andere Varanasi, ook wel 'de stad des doods' genoemd, gelegen aan de heilige rivier de Ganges. Voor een Hindoe is er niets mooier dan hier te worden gecremeerd en te worden uitgestrooid over de Ganges. LLiNK op Reis vluchtnummer KL 872 is woensdag 9 augustus om 21:25 te zien op Nederland 3.

Varanasi wordt gekenmerkt door vele mystieke en religieuze tradities. In de stad woont Froukje een Puja bij, een ceremonie waarbij Hindoe's eerbied en ontzag tonen voor hun God. Tijdens dit spektakel wordt er gezongen, gebeden, gemediteerd en voedsel geofferd.

Na haar bezoek aan Varanasi reist Froukje verder naar Agra. Vele zigeunerfamilies bedelen hier langs de kant van de weg, vaak vergezeld van dansende beren. Froukje ontmoet Kartick, die zich al ruim 10 jaar inzet om het lot van deze beren te verbeteren.

Haar reis eindigt in Vrindavan, ten zuiden van Delhi. Met haar 5000 tempels wordt deze stad wel gezien als de heiligste plek van India. Niet in de laatste plaats omdat Krishna hier is opgegroeid. Vrindavan is dan ook een bedevaartsoord voor Hare Krishna's, een spirituele beweging die vanaf de jaren zestig ook in het Westen is verspreid.

LLiNK op Reis is 9 augustus 2006 om 21.25 uur te zien op Nederland 3. LLiNK op reis is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT

Beeldmateriaal in hoge resolutie is te vinden op:

http://www.llink.nl/Beeldmateriaal.133.0.html