Llink


Rotterdam, 8 augustus 2006


-PERSBERICHT-

LLiNK heeft zin in de zomer

Bas Westerweel presenteert 'Zomerzin' over duurzame vakanties

Vakantie is genieten, maar dat kan ook anders. Onder het motto 'goed op vakantie' gaat presentator Bas Westerweel deze zomer voor LLiNK op jacht naar verrassende en inspirerende vakantietips. Met de lokale bevolking ontdekt hij unieke activiteiten voor het hele gezin, maar leert ook hoe je als toerist op verantwoorde wijze kunt investeren in de regio en de bevolking. Hij proeft, ontmoet en geniet. Zomerzin is woensdag 9 augustus te zien om 20.35 uur op Nederland 3.

In de eerste aflevering van het programma Zomerzin gaat Bas Westerweel naar Zeeland. Zijn interesse werd gewekt door een tekstje in een reisgids uit 1965: 'Zeeland is een merkwaardige provincie in Nederland. Wie Zeeland niet kent, mist heel veel!' Hij vertrekt naar Zeeland om de provincie met eigen ogen te bezichtigen en de lokale bevolking te ontmoeten. Door deze ontmoetingen komt Bas op de meest unieke plekjes van de provincie.

Bas begint in Westkapelle, waar aan de voet van de bekende vuurtoren een klein stukje Frankrijk ligt op Zeeuwse klei. Hij overnacht op deze plek, waarvan je bijna niet kan geloven dat het Nederland is. De dagen erna ontdekt Bas door tips van de Zeeuwen verschillende kanten van Zeeland.

Zomerzin is woensdag 9 augustus om 20:35 uur te zien op Nederland 3. Zomerzin is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT

Beeldmateriaal in hoge resolutie is te vinden op:

http://www.llink.nl/Beeldmateriaal.133.0.html




Llink