Gemeente Bolsward


woensdag 9 augustus 2006

Mededelingen 9 augustus 2006

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken burgemeester en wethouders bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het oprichten van een berging op het perceel Kerkstraat 11;
2. voor het oprichten van een bedrijfshal met kantoor op het perceel De Wymerts 2 E;

3. voor het wijzigen van de verdieping in een woning en plaatsen van een dakkapel op het perceel Snekerpoort 14.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstandcommissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 13.30 uur. De agenda voor deze zitting is dinsdags daarvoor te bekijken op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende bouwvergunningen eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunning of bouwvergunningen is of zijn verleend:

1. d.d. 27 juli 2006, voor het oprichten van een garage op het perceel Hid Herostraat 49;

2. d.d. 28 juli 2006, voor het oprichten van een praktijkruimte voor psychotherapie en een bedrijfswoning in het bedrijfsgedeelte van een bestaande boerderij op het perceel Snekerweg 1;
3. d.d. 28 juli 2006, voor het veranderen van de voorgevel op het perceel Kleine Dijlakker 18.

Verleende vergunning APV/Bijzondere wetgeving
De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunning is verleend:

1. d.d. 7 augustus 2006, AV Horror, voor het houden van een wegwedstrijd op zaterdag 26 augustus 2006 tussen 17.00 en 18.00 uur voor de route: Snekerweg, Snekerstraat, Snekerpoort, Broerestraat, Kerkstraat, Jongemastraat en weer terug langs Snekerpoort en Snekerstraat.

Aanvraag voor binnenplanse vrijstelling van het bestemmingsplan in combinatie met een bouwaanvraag
Onderstaand bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn voornemens middels artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen ten behoeve van dit bouwplan. Door het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan kan alsnog een bouwvergunning worden verleend voor dit bouwplan.

De aanvraag ligt met ingang van donderdag 10 augustus a.s. gedurende twee weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welke bouwplan het gaat.


1. Voor het oprichten van een serre op het perceel Gysbert Japicxlaan 21.