Politie Flevoland

IVijf rijbewijzen ingevorderd

Flevoland, 09-08-2006 o Het VerkeersTeam heeft afgelopen dagen weer vier rijbewijzen ingevorderd. Een Duitse automobiliste kon haar rijbewijs behouden door direct een boete te voldoen.

Met de lasergun werden vrijdag op de Harderdijk in Dronten twee automobilisten (een 42-jarige man uit Biddinghuizen en een 44-jarige inwoner van Mijdrecht) betrapt op rijden met snelheden van 135 en 133 km/h waar 80 is toegestaan.

Maandag werd op de Eemmeerdijk in Zeewolde met de lasergun een 19-jarige automobilist uit Almere geklokt op 142 km/h waar 80 gereden mag worden.

Dinsdagmiddag werd op de Drontermeerdijk een 36-jarige Duitse automobiliste geklokt op 135 km/h. Zij was met twee kinderen onderweg naar Duitsland. In overleg met de officier van justitie kon zij na betaling van 400 euro haar weg vervolgen. Op dezelfde locatie werden nog 30 andere automobilisten bekeurd wegens het rijden met hoge snelheden.

Een 55-jarige automobilist uit Almere werd dinsdag met de videoauto op de Vogelweg in Zeewolde geklokt op 181 km/h waar 80 is toegestaan. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.