Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Rijbewijs van Edenaar ingevorderd

Publicatiedatum: 9-8-2006 9:44:43

Ede - Het rijbewijs van een 47-jarige Edenaar is dinsdagmiddag ingevorderd. Bij de politie kwam die middag een melding binnen dat een automobilist op de Arthur van Schendellaan in Ede verward rijgedrag vertoonde. Een signalement en kenteken werden doorgegeven. Een agent trof de wagen aan op de Apeldoornseweg. De automobilist zou slingerend over de weg hebben gereden. De man kreeg een volgteken en daar werd wat aarzelend op gereageerd. De man werd op de Apeldoornseweg aan de kant gezet. De Edenaar maakte op de agent een verwarde indruk. De automobilist werd aangehouden voor zijn rijgedrag en op verdenking van rijden onder invloed (er is hem een bloedproef afgenomen). Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Garderense automobilist gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 9-8-2006 9:44:20

Barneveld - Een 29-jarige automobilist uit Garderen kampte dinsdagmiddag (tegen 17.30 uur) met nek- en rugklachten, nadat hij van achteren was aangereden in Barneveld.
Op de Stationsweg stond de man bij de kruising met de Gasthuisstraat stil voor het verkeerslicht. Van achteren kwam een 60-jarige automobilist uit Aalsmeer aanrijden. Deze persoon lukte het niet om tijdig zijn voertuig tot stilstand te krijgen, waarna een botsing volgde. Bij de botsing zou de man uit Aalsmeer ook gewond zijn geraakt, maar de aard van zijn letsel is nog onbekend. Mogelijk verkeerde de man uit Aalsmeer onder invloed. Van hem is een bloedproef afgenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunterense automobilistes gewond bij botsing

Publicatiedatum: 9-8-2006 9:44:00

Lunteren - Twee Lunterense automobilistes (21 en 25 jaar oud) moesten dinsdagmorgen naar het ziekenhuis worden vervoerd, nadat zij gewond waren geraakt bij een ongeval.
De 21-jarige vrouw reed tegen 07.40 uur over de Dorpsstraat in Lunteren, komende uit de richting van Ede. De andere vrouw reed eveneens over de Dorpsstraat, maar kwam vanuit de tegenovergestelde richting. Door nog onbekende oorzaak zou de 21-jarige Lunterense ter hoogte van de Honskamperweg naar links zijn gereden. Het lukte de 25-jarige verkeersdeelneemster niet om de ander te ontwijken, waardoor de twee wagens met elkaar in botsing kwamen. De 21-jarige kampte met letsel aan het hoofd en de nek, de ander zou gewond zijn geraakt aan haar neus en kampen met een pijnlijke borst. Beiden zijn voor medische controle en behandeling overgebracht naar ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606