Politie Hollands Midden

Datum: 9 augustus 2006

Katwijk Dronken jongen veroorzaakt geluidsoverlast De politie heeft op woensdag 9 augustus, een 16 jarige jongen uit Katwijk aangehouden op de Vreugdeweg. Een omwonende belde om 02.50 uur de politie nadat zij een harde klap had gehoord in het portiek. Agenten troffen een jongen aan die onder invloed van alcohol bleek te zijn. De jongen had geen sleutel van zijn huis waarop agenten probeerden contact op te nemen met de vader van de jongen. Dit lukte niet en omdat het onverantwoord was om de jongen op straat te laten hebben de agenten hem overgebracht naar het bureau.

Noordwijkerhout Kordaat optredende burgers

Dankzij het kordaat optreden van een 38 jarige man uit Noordwijkerhout en een 70 jarige man uit Lisse, kon dinsdag 8 augustus rond 14.00 uur een 17 jarige jongen uit Zwaanshoek door de politie worden ingerekend. De Noordwijkerhouter zag tien minuten eerder vanuit zijn kassen waar hij aan het werk was dat er twee jongens op een scooter stopten bij het terrein van een autobedrijf aan de Delfweg, dat één van de jongens naar een daar geparkeerde auto liep, deze openmaakte en daaruit een mapje haalde. Vervolgens stapte hij weer achter op de scooter en reden ze weg. De Noordwijkerhouter ging naar het bedrijf en vroeg aan de daar aanwezige Lissenaar of hij van hetgeen hij gezien had op de hoogte was. Al snel werd duidelijk dat er een map met documenten uit de auto was gestolen. De twee mannen gingen beiden met auto's achter de jongens aan. Er volgde een achtervolging die uiteindelijk eindigde aan de Ruigenhoekerweg. Daar werd de inmiddels te voet zijnde 17 jarige overmeesterd en door de twee in bedwang gehouden in afwachting van de gewaarschuwde politie. Zijn mededader was en is nog spoorloos. De scooter werd gevonden aan de Zilkerduinweg. De verdachte is ingesloten. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

Leiden Politie houdt vijf jongens aan

De politie heeft woensdag 9 augustus rond 03.30 uur aan de Sumatrastraat nabij de Atjehstraat vijf jongens aangehouden. Hun aanhouding volgde na melding dat de jongens op het dak van de school klommen en liepen. De politie die snel terplaatse was trof de vijf daar aan. Bij hen trof de politie twee fietsen aan waarover ze niet duidelijk konden verklaren. Ook lag er een plant in een zogeheten hanging basket. De agenten vermoedden dat zowel de fietsen als de plant gestolen waren en hielden het vijftal dan ook aan. De vijf, een 16 en 18 jarige jongen uit Leiden, twee 17 jarige jongens uit Leiderdorp en een 17 jarige jongen uit Oegstgeest zijn ingesloten. Uit een eerste onderzoek bleek al snel dat één van de fietsen op 18 juni jl. was gestolen vanaf een oprit van een woning aan de Meijerskade. Deze vaststelling kon zo snel worden gedaan omdat de eigenaar aangifte had gedaan. De politie zet vandaag het onderzoek tegen de jongens voort.

Gouda Aanhouding na bedreiging De politie heeft op de Hoogstraat, rond 02.00 uur, een 27 jarige Gouwenaar aangehouden nadat hij een medewerker van een café aan de Hoogstraat had bedreigd. De man was samen met een tweede man in het cafe geweest en zij hadden zich daar vervelend gedragen. Nadat zij een medewerkster hadden uitgescholden werden zij buiten de deur gezet. Dit namen zij niet goed op en de Gouwenaar bedreigde de man die mee had gewerkt de mannen buiten de deur te zetten. De politie werd gebeld die de man aan kon houden.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --