Politieberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 09-08-2006

Ongeval met letsel

UTRECHT Dinsdagmiddag raakte een 70-jarige voetganger gewond toen zij werd aangereden door een fiets.

Om 15.05 uur kreeg de politie de melding dat de 70-jarige Utrechtse vrouw was aangereden op het Vredenburg. Een 23-jarige man uit Utrecht was tegen haar aan gefietst, waardoor de vrouw ten val kwam. Het slachtoffer liep hoofdletsel op en heeft zich laten behandelen bij de huisarts.

Jongens vernielen geluidswal

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie twee jongens aangehouden die vernielingen hadden gepleegd aan de nieuwe geluidswal langs de rijksweg A2.

Om 15.40 uur werden agenten naar de Proostwetering gestuurd. Twee medewerkers van een bouwbedrijf hadden daar twee jongens aangehouden die met stenen de ruiten van de geluidswal hadden vernield. De politie nam de verdachten mee naar het politiebureau. De verdachte, een 15-jarige en een 13-jarige jongen uit Utrecht, bekenden stenen te hebben gegooid. In overleg met het bureau HALT wordt gekeken of zij een alternatieve straf kunnen krijgen.

Rijden met ongeldig rijbewijs

UTRECHT Dinsdagmiddag hield de politie op de Bilderdijkstraat een 39-jarige Utrechter aan die met een ongeldig verklaard rijbewijs achter het stuur zat.

Om 17.25 uur zagen agenten de verdachte met een auto rijden over de Vleutenseweg. De agenten wisten dat de Utrechter met een ongeldig verklaard rijbewijs reed. De bestuurder had de auto snel geparkeerd aan de Bilderdijkstraat en ging er lopend vandoor. De politie hield de man staande en controleerde zijn identiteit en papieren. Toen bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Deur opengebroken

UTRECHT Dinsdagavond hield de politie een groep jongeren aan die op de Marnixlaan had geprobeerd de deur van een woning open te breken.

Om 23.30 uur kreeg de politie de melding dat mogelijk een groep krakers had geprobeerd de deur van een woning aan de Marnixlaan open te breken. Het pand was echter bewoond en de groep jongeren ging er vandoor in de richting van de Amsterdamsestraatweg. De politie trof de groep aan op de Cartesiusweg en hield de jongeren aan. De groep bestond uit 7 jongeren variërend in leeftijd tussen de 14 en 25 jaar en afkomstig uit Utrecht, Amsterdam en Oud-Beijerland. Zij waren in het bezit van inbrekerswerktuigen. Enkele verdachten bekenden dat zij de woning hadden willen kraken. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.