Politie Haaglanden

Persberichten 9 augustus

Haaglanden, 09-08-2006

Politie zoekt getuigen overval
Zoetermeer - Dinsdag 8 augustus rond 08.00 uur zijn een 52-jarige Zoetermerder en zijn 16-jarige zoon het slachtoffer geworden van een overval op de Woudlaan. Het tweetal was op weg naar het werk en bij het instappen in de auto stappen zij werden aangesproken door twee mannen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de 52-jarige beetgepakt en op de grond gegooid. De verdachten eisen de autosleutel. De kofferbak werd geopend en daaruit werd een tas met geld meegenomen (buitgebedrag onbekend). De onbekende zeer donkerkleurige mannen gingen er in een grijze personenautoon in onbekende richting vandoor.

Politie Zoetermeer verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Snelheidscontrole met lasergun en radarauto
Rijswijk - De politie hield dinsdag 8 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole met de lasergun en radarauto op de kruising van Vredenburghweg met de Prinses Beatrixlaan. 1200 bestuurders werden gecontroleerd, waarvan 35 de maximumsnelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u.

Aanrijding motor met personenauto
Rijswijk - Een 29-jarige motorrijder uit Rijswijk kwam dinsdag 8 augustus rond 17.45 uur op de Steenvoordelaan in botsing met een 34-jarige automobilist uit Den Haag De motorrijder is met letsel aan zijn rechterbeen naar het ziekenhuis vervoerd. De toedracht van het ongeval wordt door de politie onderzocht.

Gesignaleerde persoon aangehouden
Poeldijk - De politie controleerde dinsdag 8 augustus rond 11.45 uur een voertuig op de Nieuweweg. Het voertuig bleek niet verzekerd te zijn. De 39-jarige bestuurder uit Den Haag had nog een bedrag van 25.716,89 euro aan boetes open staan en moest nog 164 dagen in de cel doorbrengen. De man is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Verkeerscontrole op de Leeweg
De lier - De politie hield dinsdag 8 augustus tussen 09.00 en 10.35 uur een algemene verkeerscontrole op de Leeweg. In totaal kregen 15 bestuurders een bekeuring, waarvan 4 voor het rijden zonder gordel en 6 voor het niet bij zich hebben van het kentekenbewijs. 4 personen konden geen geldig rijbewijs tonen en 1 auto was niet verzekerd.

Bromfietser zonder helm en papieren
s-Gravenzande - Een 18-jarige man uit Rotterdam is dinsdag 8 augustus rond 14.00 uur op de Naaldwijkseweg staande gehouden, omdat hij zonder helm reed. Bij nadere controle bleek de verdachte geen geldige papieren bij zich te hebben en tijdens een rollertest, bleek de bromfiets te zijn opgevoerd. De man kon met 3 bekeuringen naar huis.

Oproep getuigen lastig vallen vrouw
Zoetermeer - Een 45-jarige vrouw uit Zoetermeer werd zondag 7 augustus slachtoffer van een onzedelijke betasting op het Akkerpad. De vrouw fietste daar vanaf de Zegwaartseweg toen zij van achteren benaderd werd door een man op een racefiets. De man greep het slachtoffer vast, waardoor zij ten val kwam en haar linkerarm verwondde. De verdachte betreft een man van rond de 40 jaar en droeg een wielrennerstenue in de kleuren zwart, geel en rood. De politie zoekt getuigen van dit incident en verzoekt mensen die wat gezien of andere informatie hebben, contact op te nemen met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844.