Gemeente Harderwijk


Galm 3

Galm 2 Het derde GALM project Harderwijk gaat in september 2006 van start!

Na een succesvol verlopen eerste GALM project, bleek ook het tweede 'GALM project Harderwijk' wederom een groot succes!

In september 2006 gaat het 3e GALM project van start. Ongeveer 1100 inwoners van de wijken Binnenstad, Friesegracht en Stadsdennen in Harderwijk worden in september 2006 benaderd met de vraag of ze mee willen doen aan een sportstimuleringsprogramma speciaal ontwikkeld voor 55 tot 65 jarigen. Dit programma, met de naam 'GALM 3 Project Harderwijk', richt zich op het verbeteren van de lichamelijke fitheid van niet-sportieve senioren en biedt tevens bewegingsplezier en sociaal contact. Het woord GALM staat voor Groninger Actief Leven Model, en is een sportstimuleringstrategie, ontwikkeld door de Universiteit van Groningen.

De doelgroep krijgt een brief met vragenformulier thuisgestuurd waarin alle nodige informatie over het project staat vermeld. Met dit vragenformulier kan men zich inschrijven voor deelname aan het eerste deel van het project, de fittest. De vragenlijst wordt thuis opgehaald door GALM geschoolde enquêteurs. De folder over GALM 3 is te vinden bij Handige Links.

Fiittestleiders GALM 2 Fitheidstest 1 Op zaterdag 14 oktober 2006 wordt voor de niet sportactieve senioren een fittest in de sportzaal Stadsweiden georganiseerd. De fitheidstest geeft een goed beeld van iemands algemene conditie. De test dient tevens als advies bij de keuze van een sportactiviteit uit het introductieprogramma. Na afloop van de test kan men zich inschrijven voor het introductieprogramma.

Introductieprogramma
Het introductieprogramma gaat begin november in sportzaal Stadsweiden van start met 12 lessen onder deskundige leidng van mevrouw H. Baas . De deelnemers maken kennis met diverse sporten en bewegingsactiviteiten.

Vervolgprogramma
Het vervolgprogramma gaat begin februari 2007 van start. Men maakt tijdens het vervolgprogramma kennis met een gevarieerd sportprogramma. De deelnemers die niet doorgaan gaan met het vervolgprogramma kiezen grotendeels zelf een eigen tak van sport. Dit programma bestaat uit 30 lessen.

Fitheidstest 2
In het begin van 2008 wordt in sportzaal Stadsweiden het project afgesloten met een tweede fitheidstest. Tijdens deze tweede test kunnen de deelnemers zien welke resultaten zijn geboekt.

Continuering GALM Harderwijk Tot eind mei 2008 blijven de deelnemers actief binnen het GALM 3 project. Daarna zullen deze groepen, evenals bij de eerste twee GALMprojecten als GALM groep worden ondergebracht bij de Stichting Welzijn Ouderen. Hierdoor blijven de deelnemers ook na het project actief.

Toekomstige ontwikkelingen Het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Harderwijk heeft, gelet op de positieve resultaten van de eerste twee GALM project, besloten om in september 2008 een vierde GALM project te starten.

Organisatie
De organisatie van het 'GALM project Harderwijk' is in handen van de afdeling Accommodatiebeheer, team Sport van de gemeente Harderwijk. Deze afdeling wordt hierbij ondersteund door de Gelderse Sport Federatie, de PCOB en KBO, de Stichting Welzijn Ouderen Harderwijk, Zorgcentrum De Aanleg en de GGD Noordwest-Veluwe.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jur Elzinga, beleidsmedewerker sport van de gemeente Harderwijk. Telefoon (0341) 411 316 of e-mail: J.Elzinga@harderwijk.nl