Politie Groningen

Woensdag 9 augustus 2006

Vandaag zijn er 9 berichten

Provincie Groningen, 09-08-2006

Delfzijl: hond veroorzaakt val

Een 46-jarige fietsster uit Delfzijl is dinsdagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed over de Biesumerwaard in haar woonplaats, toen er plotseling een hond overstak. De vrouw kwam ten val en is met schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een registratie gemaakt van het ongeval.

Kloosterburen: minibike in beslag genomen

De politie heeft dinsdagavond op de Hoofdstraat in Kloosterburen een minibike in beslag genomen. De onverzekerde motorfiets werd bestuurd door een 17-jarige jongen uit Kloosterburen. De minibike is in beslag genomen.

Warffum: jongen gewond bij bedrijfsongeval

Een 17-jarige jongen uit Warffum is dinsdagochtend aan de Kloosterweg in zijn woonplaats gewond geraakt. De jongen stond op de treeplank van een tractor die stapvoets reed. Hij verloor zijn evenwicht en kwam met zijn been onder het achterwiel van de tractor terecht. De bestuurder van de tractor kon niet op tijd stoppen. De jongen is met letsel aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Oude Pekela: man ontwijkt verkeerscontrole

Een 20-jarige automobilist uit Winschoten heeft dinsdagavond geprobeerd te ontkomen aan een verkeerscontrole op de Burgemeester Snaterlaan in Oude Pekela. De man remde voor het stopteken, maar ging er vervolgens als een haas vandoor. Hij kon ternauwernood een aantal spelende kinderen ontwijken. De politie kon de man op de Hugo de Grootstraat alsnog aanhouden voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Aangezien de auto niet verzekerd was, is ook deze meegenomen.

Onnen: zitgrasmaaier verdwenen bij inbraak

De politie heeft een aangifte opgenomen van een gestolen zitgrasmaaier. Uit een paardenschuur in Onnen is maandagnacht een zitgrasmaaier gestolen. De paardenschuur is gevestigd op een erf aan de Zuidveld in Onnen. De waarde van de zitgrasmaaier wordt geschat op ongeveer 6500 euro.

Haren: Jongeren trappen containers omver

Twee jongens uit Yde van 15 en 16 jaar zijn dinsdagnacht aangehouden nadat zij 10 huiscontainers omver hadden getrapt. De zogenaamde klikos stonden langs de weg tussen Harendermolen in Haren en Glimmen. De jongens gaven toe de klikobakken omver getrapt te hebben, nadat zij terugkwamen van een bioscoopbezoek in Groningen. De twee jongemannen kregen van de dienders de keuze tussen een fikse bekeuring of de troep zelf opruimen. Zij kozen voor dit laatste. Bij controle bleek alles opgeruimd te zijn.

Haren: beginnende bestuurder onder invloed

De politie heeft dinsdagnacht een 26-jarige inwoner uit Assen op de Rijksstraatweg in Haren aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De man had een alcoholpercentage van 0,75 promille. Bovendien bleek de bestuurder bij aanhouding geen rijbewijs bij zich te hebben. De beginnende bestuurder heeft een rijverbod van 4 uur gekregen.

Groningen: ongeval kruising Zaagmuldersweg-Damsterdiep

Dinsdagavond heeft een ongeval plaatsgevonden op de T-kruising Zaagmuldersweg-Damsterdiep. Een 18-jarige automobilist uit Appingdam keek bij de kruising een fietser en een bromfietser over het hoofd. Gevolg was een aanrijding. De 19-jarige bromfietser uit Groningen is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De 16-jarige fietser kwam er zonder kleurscheuren vanaf. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 450, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Bornholmstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 329, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Bornholmstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1552, aantal overtredingen: 117, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 293, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Sappemeer, De Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 553, aantal overtredingen: 92, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 350, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 551, aantal overtredingen: 81, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.