Politie Gelderland-Zuid

Vrouw van portemonnee beroofd

Malden, 09-08-2006 o Een 25-jarige inwoonster van Nijmegen is dinsdagmiddag op de Witteweg in Malden van haar portemonnee beroofd. Dat gebeurde door een man die haar op een fiets voorbij reed. De man bedreigde haar daarbij met een voorwerp dat sterk op een vuurwapen leek.

De vrouw wandelde daar met haar kinderwagen en liep vanaf de Scheidingsweg de Witteweg in. Kort daarna passeerde haar een man op een fiets. De man reed echter door. Even later keerde de man om en kwam naar het slachtoffer toe. Hij haalde een voorwerp uit zn zak dat sterk op een vuurwapen leek en bedreigde de vrouw daarmee. Zij moest hem toen haar portemonnee afgeven. Daarna reed de man weg in de richting van de Scheidingsweg. Met behulp van voorbijgangers waarschuwde de vrouw de politie. Die zocht direct de omgeving af naar de man maar trof die helaas niet meer aan.

Van de man is het volgende signalement bekend:

* een blanke man met een mager postuur

* lengte ongeveer 1,80 mtr.

* blond haar

* leeftijd ongeveer 25 jaar

* hij was gekleed in een blauwe spijkerbroek, een wit trainingsjack en witte sportschoenen. Tevens droeg hij een lichtbruin petje.

De politie vraag mensen die getuige zijn geweest van de beroving, of die op andere wijze informatie hebben, om zich te melden bij de politie in Malden, telefoonnummer 0900 8844.
In het bijzonder is de politie op zoek naar een hardloopster die het slachtoffer kort voor de beroving passeerde en haar nog gegroet heeft. (03)