Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 09-08-2006

Verdachten dealen drugs aangehouden

Rosmalen Dinsdag is op het politiebureau in s-Hertogenbosch een 25-jarige man uit Rosmalen aangehouden. Maandagavond is al een 25-jarige plaatsgenoot in zijn woning aangehouden; beiden worden verdacht van het dealen in harddrugs. Bij een doorzoeking in de woning werd een hoeveelheid harddrugs en vermoedelijk gestolen goederen aangetroffen. De verdachten zijn voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Flessentrekkerij

s-Hertogenbosch Dinsdagavond zijn in een horecagelegenheid in de Korte Putstraat een 35-jarige man en een 44-jarige vrouw aangehouden. De Bosschenaren hadden gegeten en gedronken en weigerden vervolgens te betalen. Hierop zijn ze door de politie aangehouden. De 35-jarige man staat bij politie en justitie bekend als een zogenaamde veelpleger.

Inbreker aangehouden

s-Hertogenbosch - Woensdagochtend is in een schuurtje in een volkstuincomplex aan de Herven een 20-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had zich toegang verschaft tot het complex en de ruit van een schuurtje vernield. De Bosschenaar is overgebracht naar het politiebureau.

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 20-jarige Bosschenaar in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt verdacht eerder deze avond zijn vader te hebben bedreigd. De man is voor nader verhoor inverzekeringgesteld.

Automobilist aangehouden na veroorzaken verkeersongeval; twee gewonden

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag zijn bij een verkeersongeval op de Ketelaarskampweg twee personen zwaar gewond geraakt. Een 19-jarige automobilist uit Kerkdriel reed met hoge snelheid over de Docterskampstraat toen hij ter hoogte van de kruising met de Ketelaarskampweg geen voorrang verleende aan een van rechts komende snorfietster met passagier. De 16-jarige bestuurster uit Rosmalen en de 17-jarige passagier uit s-Hertogenbosch zijn zwaar gewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist uit Kerkdriel is ter plaatse door de politie aangehouden en voor nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval inverzekeringgesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding na bedreiging

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is op het politiebureau in s-Hertogenbosch een 42-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De Bosschenaar wordt verdacht op 3 augustus jl. in de Grote Elst in Rosmalen twee mannen te hebben bedreigd met een bijl. De aanleiding van deze bedreiging zou een zakelijk geschil zijn. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Rijden zonder rijbewijs

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag zagen surveillerende agenten op de Tweede Slagen een wel heel jonge automobilist rijden. De 15-jarige jongen uit s-Hertogenbosch zat achter het stuur van een auto met daarin twee inzittenden. De Bosschenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Openlijke geweldpleging

Boxtel De politie stelt een onderzoek naar een openlijke geweldpleging, dinsdagavond gepleegd aan de dr. De Brouwerstraat in Boxtel. Een aantal jonge meiden hebben daar met elkaar gevochten. Daarbij is een meisje zodanig gewond geraakt dat zij zich onder doktersbehandeling moest stellen. Zij is door vermoedelijk vier andere meiden geslagen en geschopt.

Van een van de verdachten, een 15 jarige Boxtelse is diezelfde avond nog een verklaring opgenomen. Zij heeft bekend het slachtoffer enkele keren te hebben geschopt.

Drugsbezit

Sint Oedenrode Dinsdagavond is aan de Laan van Henkenshage in zijn woonplaats Sint Oedenrode, een 25 jarige man aangehouden. Bij controle in zijn auto werden diverse zakjes met harddrugs aangetroffen. De verdachte is ingesloten.

Wildplasser geeft valse naam op

Boekel In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Julianstraat in Boekel een 16 jarige jongen uit Gemert aangehouden. Hij stond tegen een poort van een woning te plassen en gaf de politie een valse naam op. Nadat zijn werkelijke identiteit was vastgesteld is hij met twee bekeuringen op zak weer in vrijheid gesteld.

Dronken Pool veroorzaakt aanrijding

Nistelrode Dinsdagmiddag reed een 39 jarige Poolse automobilist op de kruising van de Wijen en de Heuvelstraat in Nistelrode tegen de auto van een 51 jarige automobiliste uit Nistelrode. De Pool stapte uit zijn auto, gaf de vrouw een kaartje met daarop wat persoongegevens, stapte weer in en reed weg. De gewaarschuwde politie kond de Pool kort na de aanrijding op de Stekstraat aanhouden,. Hij was zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 17 uur.

Rijbewijs ingevorderd

Ravenstein Dinsdagavond is van een 58 jarige automobilist uit Schaijk het rijbewijs ingevorderd. De man reed met een snelheid van 131 kilometer per uur over de Dorpenweg. Daar geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

Winkeldiefstal

Boxmeer Dinsdagmiddag is op de Sasse van IJsseltstraat in zijn woonplaats Boxmeer een 22 jarige man aangehouden. Hij had kort daarvoor uit een winkel aan De Kloostertuin een blouse ter waarde van 17 euro weggenomen. Winkelpersoneel alarmeerde de politie, liep de man na en kon hem de blouse weer afnemen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.