Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 09-08-2006

Politie betrapt fietsendief op heterdaad
EMMEN Dinsdagavond is een 17-jarige Emmenaar op heterdaad betrapt tijdens het stelen van een fiets. Toen twee agenten zagen dat de jongeman veel belangstelling toonde voor geparkeerde fietsen in het centrum van Emmen, volgden ze hem. Uiteindelijk ging de voorkeur van de Emmenaar uit naar een aan de Hoofdstraat geparkeerde, niet op slot staande, damesfiets. Hij werd op heterdaad betrapt en aangehouden. Hij verklaarde de fiets mee te willen nemen omdat er ook al fietsen van hem waren gestolen. Er is een Halt-proces-verbaal opgemaakt en de verdachte is door zijn vader van het bureau gehaald. (06-169174)

Benzinediefstallen uit personenautos
EEXT In de nacht van dinsdag op woensdag werd op een parkeerplaats van een camping aan de Annerweg getracht benzine te stelen. Tijdens onderzoek bleek dat van 13 autos de tankdoppen waren verwijderd dan wel geprobeerd was deze te verwijderen. Bij enkele autos is het de daders gelukt benzine te stelen. (06-169209)

Politie houdt schoolinbreker aan
ASSEN Een 25-jarige Assenaar is dinsdagavond aangehouden als verdachte van een inbraak in een school. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf constateerde dat er ingebroken was in een basisschool aan de Tarwehullen. Buiten deze school stonden diverse goederen, afkomstig uit de school, in tassen klaar om opgehaald te worden. Een in de school gevonden autosleutel leidde naar een op een parkeerplaats staande bedrijfsauto die op naam stond van een bedrijf uit Assen. Na o.a. onderzoek bij dat bedrijf bleek dat de Assenaar namens dat bedrijf werkzaamheden verrichtte in de school. De naam van de Assenaar stond in een van de gevulde tassen. Hij werd in zijn woning aangehouden en ingesloten. Onderzoek volgt. (06-169151)

Politie houdt vechtersbaas aan
EMMEN Een 39-jarige man uit Barger Compascuum werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 30-jarige Emmenaar te hebben mishandeld op het Mondriaanplein. Op aanwijzing van getuigen kon de man aangehouden worden. Hij is ingesloten. (06-169188)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters: 0592 36 1280