Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 augustus 2006

Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Rijssen

Op dinsdag 8 augustus omstreeks 17.35 uur verzocht een ambulance om politieassistentie bij een onwelwording aan de Arend Baanstraat in Rijssen. De politie trof daar een 40 jarige automobilist uit Rijssen, die nauwelijks aanspreekbaar was. De man bleek niet onwel geworden, maar verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf een uitslag van 2,45 promille. De politie nam het rijbewijs van de 40 jarige in en maakt proces-verbaal op. (06-101665)

Verkeersovertreder gaat door het lint bij aanhouding

Enschede

De politie zag op dinsdag 8 augustus om 18.45 uur een 18 jarige Enschedeër zonder helm op zijn bromfiets over de Broekheurne Ring in Enschede rijden. Op de Holtwiklanden spraken de agenten hem aan op zijn verkeersovertreding. De bromfietser beledigde daarop de agenten, waarop zij hem aanhielden. Bij deze aanhouding verzette de 18 jarige zich hevig en ging met de agent aan het vechten en bedreigde hem met de dood. Tijdens de vechtpartij probeerde hij de agent zwaar te mishandelen door te pogen hem door een ruit te duwen. De ruit ging wel stuk, maar de agent viel er niet door. Wel raakte de agent daarbij gewond. Uiteindelijk lukte het de agenten de verdachte over te brengen naar het bureau. Daar werd hij in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-101680)

Verkeersongeval met letsel

Enschede

Op woensdag 9 augustus omstreeks 00.05 uur rijdt een 25-jarige automobilist uit Enschede op de Aamsveensweg in Enschede tegen een boom. De automobilist week uit, omdat een auto komende uit de tegenovergestelde richting (Knalhutteweg) niet voldoende rechts had gereden. Deze auto werd bestuurd door een 21-jarige automobiliste uit Oldenzaal. De 25-jarige man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (06-101753)

Drie verkeersslachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis

Rijssen

Op dinsdag 8 augustus omstreeks 23.15 uur ontstond een aanrijding op de Holterstraatweg in Rijssen. Een 50-jarige automobilist uit Rijssen reed van Holten naar Rijssen. Op een gegeven moment kwam hij, door tot nu toe onbekende reden, stil te staan op de weg. Waarschijnlijk zonder het voeren van verlichting. Een 23 jarige automobiliste uit Rijssen, die hem achterop kwam, zag het voertuig niet staan en kon een aanrijding niet voorkomen. Een inzittende van de 23 jarige, een 49-jarige vrouw, afkomstig uit Spanje moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. De drie personen zijn allen overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. De weg is ruim anderhalf uur afgesloten geweest voor het doorgaande verkeer. (06-101752)

Monique Oude Wolbers en Marloes Nollen: 053-4555588


---- --