WoodWing Introduceert Smart Speller

Woodwing software

WoodWing Introduceert Smart Speller

ZAANDAM, Nederland, August 9 /PRNewswire/ --

WoodWing Software(TM) introduceert Smart Speller(TM), een nieuwe plug-in voor Adobe InDesign(R) en Adobe InCopy(R). Vanaf 1 augustus j.l. is de nieuwe Nederlandse spelling van kracht geworden. Hiermee is in één klap de spellingchecker in InDesign en InCopy verouderd. Smart Speller van WoodWing Software laat u vrij om te kiezen tussen de oude spelling en de nieuwe
'groene spelling', maar laat u ook vrij om uw eigen omspellingen te definiëren in een van de stijlwoordenlijsten, zodat u vervolgens volgens de nieuwe 'witte' spelling kan controleren

Los van de nieuwe Nederlandse spelling biedt Smart Speller het voordeel van een veel betere spellingcontrole. Smart Speller is ontwikkeld in samenwerking met TALO, een bedrijf met unieke expertise op het gebied van taal en spelling. De TALO spellingtechnologie verschilt conceptueel van de standaard manieren voor spellingcontrole. Elke Europese taal heeft een totaal verschillend en eigen karakter en daarom gaat TALO ook uit van een bepaald taalmodel, dat het specifieke gedrag van de betreffende taal beschrijft. De TALO woordenboeken die de spellingcheckers ondersteunen beslaan een zo uitgebreid mogelijke reikwijdte van een gebruikt idioom, inclusief de meest recent gebruikte vorm van een taal en basiswoordenboeken die elke toegelaten woordvorm bevatten.

Voor het Nederlands worden veel samengestelde woorden gebruikt. Standaard spellingcheckers, zeker die ontwikkeld zijn in de Verenigde Staten, hebben problemen met die samengestelde woorden. Smart Speller gaat hier veel beter mee om dankzij de unieke TALO technologie, zodat zelfs nieuwe samengestelde woorden goed worden gecontroleerd. Naast de betere spellingscontrole biedt Smart Speller ook spellingcontrole voor talen, die niet standaard bij InDesign en InCopy geleverd worden, zoals Afrikaans, Bulgaars, Vietnamees en zelfs Fries en Vlaams en nog veel meer talen.

Over TALO

TALO is een expert op het gebied van taaltechnologie voor de professionele 'publishing industry'. Deze technologie analyseert een specifieke taal en met behulp van orthografische modules wordt de spellingcontrole geoptimaliseerd. Hierdoor is de spellingcontrole veel nauwkeuriger dan die van standaard bijgeleverde spellingcontrole modules.

Over WoodWing Software

Sinds 1997 werkt WoodWing Software met het Adobe engineering team aan het ontwikkelen van plug-ins en workflow-systemen voor Adobe InDesign en InCopy. Dankzij de uitgebreide kennis van de uitgeverij branche en de kennis van de Adobe InDesign/InCopy architectuur biedt WoodWing Software de beste oplossingen, productiviteitssystemen en plug-ins, die het werken met InDesign en InCopy makkelijker, sneller en meer efficiënt maken.

Contact
Patricia Borghaerts
pr@woodwing.com
Tel: +31-75-6143400

Website: www.woodwing.com