Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

09-08-2006

Internationale databank onderzoek in de verpleging

Op onze website staat een link naar een databank met meer dan 25.000 Engelstalige beschrijvingen van onderzoek in de verpleging. De databank staat op website van de Virginia Henderson International Nursing Library. Deze website heeft ook een databank met samenvattingen van presentaties die op een wetenschappelijk congressen zijn gegeven. Bij elk onderzoek staan contactgegevens, zoals een e-mailadres, van de onderzoeker.

naar de Virginia Henderson International Nursing Library

Als u zelf onderzoeker bent, kunt u een samenvatting van uw eigen onderzoek of presentatie invoeren. De Virginia Henderson Library maakt het toegankelijk voor een breed en internationaal publiek.

Op de website van het LEVV vindt u in de rubriek Links nog veel meer nationale en internationale bronnen voor verpleging & verzorging. Dit zijn ondermeer online literatuurbestanden en organisaties die zich bezighouden met onderzoek.

Zelf beheert het LEVV een nationale Databank Wetenschappelijk Onderzoek Verpleging. De landkaart wetenschappelijk onderzoek laat zien 'wie wat waar' onderzoekt in Nederland.

naar de databank Onderzoek
naar de landkaart