Politieberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 09-08-2006

Bromfietser aangehouden

BILTHOVEN Dinsdagmorgen hield de politie in de omgeving van de Goudvinklaan een 18-jarige man uit Bilthoven aan, van wie werd vermoed dat hij op een gestolen bromfiets reed.

Agenten zagen om 08.50 uur de man zonder helm rijden op de bromfiets. Toen ze de bromfietser wilden controleren ging deze er vandoor en vluchtte de kelderboxen van een flat in de omgeving in. Toen hij weer naar buiten kwam konden de agenten de bromfietser aanhouden. Bij controle van de kentekenplaat van de bromfiets bleek deze te zijn afgegeven voor een andere bromfiets in Maastricht. Bij controle van het chassisnummer bleek echter dat er op de plaat een cijfer verkeerd was gedrukt. De eigenaar bleek een vriend van de bestuurder te zijn, zodat hij niet langer verdacht werd van heling of diefstal. Wel kreeg de 18-jarige Bilthovenaar 2 bekeuringen voor het niet dragen van een helm en het niet voorhanden hebben van een bromfietscertificaat.

Diefstal uit zwembadkluisje

ZEIST - Dinsdagmiddag hield de politie twee jongens aan die bij een zwembad in Nieuwegein een portemonnee uit een locker hadden gestolen.

Om 16.45 uur kreeg de politie de melding dat in het zwembad gezien was hoe een 13-jarige jongen uit Zeist en een 10-jarige jongen uit Zeist een portemonnee wegnamen. De politie kon ter plaatse de 10-jarige jongen aanhouden. Deze bekende zijn aandeel in de diefstal. De hoofddader, de 13-jarige jongen, was echter gevlucht. Bij de jongen thuis werd de politie door de vader van de jongen (37 jaar) en een dochter (18 jaar) beledigd, zodat beiden mee moesten naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor belediging. De 13-jarige verdachte van diefstal is zich later op verzoek van de politie komen melden op het bureau. Tegen hem is eveneens proces-verbaal opgemaakt.

Dief van koperen leidingen aangehouden

ZEIST Dinsdagmiddag heeft de politie op de Bergweg een 29-jarige man uit Zeist aangehouden die rondfietste met kort daarvoor gestolen koperen leidingen.

Agenten zagen om 17.55 uur de 29-jarige man fietsen met leidingen en een rol flexibele leiding. Toen de man ten val kwam stopten de agenten. Op dat moment meldde een getuige dat de fietser even daarvoor de leidingen had weggenomen uit een tuin. Hierop hield de politie de verdachte aan. Op het politiebureau bekende de man de diefstal. De aangever en de verdachte hebben onderling de schade geregeld. De politie maakte proces-verbaal op van de diefstal.

Verdachte van vernieling aangehouden

ZEIST Dinsdagavond heeft de politie een 14-jarige jongen uit Zeist aangehouden die met een stok een ruit had vernield.

Om 23.55 uur kreeg de politie de melding van de vernieling van een ruit aan de Laan van Vollenhove. Ter plaatse troffen agenten de verdachte niet meer aan. Na een kort onderzoek kon de 14-jarige jongen uit Zeist worden aangehouden bij zijn woning. Hij bekende ruzie te hebben gehad en een stok te hebben gegooid. Daarbij raakte de stok per ongeluk de ruit. In overleg wordt gekeken of de jongen via bureau HALT een alternatieve straf kan krijgen.

Insluiper aangehouden

BUNNIK In de nacht van dinsdag op woensdag hielden personeelsleden van een horecagelegenheid in Bunnik een 52-jarige man uit Den Dolder aan die zichzelf de toegang had verschaft tot het pand.

De politie heeft de insluiper meegenomen naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. De verdachte bleek een actieve veelpleger te zijn en daarom is hij ingesloten op het politiebureau. Tevens bleek er nog een boete open te staan.