Politieberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 09-08-2006

Verkeersongeval

AMERSFOORT Op de kruising Ringweg Randenbroek Euterpeplein heeft dinsdagavond een aanrijding met in totaal vier autos plaatsgevonden.

Een 35-jarige automobiliste uit Amersfoort reed uit de richting van de Ariaweg naar het Euterpeplein. Zij stopte op de kruising niet voor een 40-jarige automobilist uit Amersfoort die van rechts kwam uit de richting Hogeweg. Beide bestuurders deden moeite om een aanrijding te voorkomen, schampten elkaar, maar door een stuurcorrectie belandde de 35-jarige vrouw in een parkeervak en ramde een daar geparkeerde auto. Deze auto schoof weer door tegen een andere geparkeerde auto. Vier autos raakten dus beschadigd. De bestuurster kwam met de schrik vrij, maar haar 15-jarige dochter is met pijn in haar nek per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis vervoerd.

Aangehouden voor heling

AMERSFOORT Twee Amersfoorters zijn dinsdag aangehouden voor heling van een scooter.

De politie kreeg om 12.15 uur de melding dat het tweetal, beide 15 jaar oud, op de Laan naar Emiclaer met een gestolen scooter reden. Kort na de melding hoorden de agenten dat de jongens de scooter aan de kant hadden gegooid en te voet verder waren gegaan richting het winkelcentrum. Toen de agenten de Beurs opreden, zagen zij het tweetal, dat volledig aan het opgegeven signalement voldeed, lopen. De jongens zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De scooter is in beslag genomen; het verzekeringsplaatje stond gesignaleerd. De jongens zijn weer in vrijheid gesteld. De zaak is nog in onderzoek.