Politieberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 09-08-2006

Woninginbraak opgelost

WIJK BIJ DUURSTEDE - De politie heeft een inbraak in een woning aan de Hoogstraat opgelost en twee verdachten aangehouden.

Op woensdagmiddag 31 mei werd er in de woning ingebroken en een hoeveelheid geld buitgemaakt. De politie startte een onderzoek en hield eind juli twee jongens (15 en 16 jaar) uit Wijk bij Duurstede aan. Technisch onderzoek en getuigenverklaringen hebben tot deze aanhoudingen geleid.

Proces-verbaal tegen de jongens is opgemaakt en aan het OM aangeboden.

Overlast en beledigen

DOORN Een 19-jarige inwoner van Doorn is dinsdag na een overlastmelding aangehouden voor het beledigen van agenten.

Dinsdag omstreeks 15.45 uur kreeg de politie een melding van overlast aan het Raadhuisplein. Jeugd zou op de openbare weg aan het drinken zijn en harde muziek aan hebben. Agenten troffen de groep nog aan en hoorden dat uit een auto inderdaad harde muziek te horen was. De eigenaar van de auto kreeg hiervoor een bekeuring. Toen de agenten hun weg weer wilden vervolgen, kregen ze een scheldwoord naar hun hoofd. Een 19-jarige man is hiervoor aangehouden. Hij kreeg een bekeuring.

Verkeersongevallen

DOORN Een passagier van een bromfietser heeft dinsdag zijn been gebroken bij een aanrijding op de kruising Sparrenlaan Koninginneweg en Julianaweg.

Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de melding dat eerder die middag, omstreeks 14.45 uur, een 15-jarige bromfietser uit Doorn en een automobiliste, een 41-jarige inwoonster van Doorn, met elkaar in aanrijding waren gekomen. De passagier van de bromfietsbestuurder, een leeftijdsgenoot uit Driebergen-Rijsenburg, raakte gewond. De automobiliste had het slachtoffer direct zelf naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek het slachtoffer een gebroken been te hebben. Hij is voor een operatie naar het Diakonessenhuis in Utrecht vervoerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

MAARN Een 30-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn is dinsdag aangehouden voor het veroorzaken van aanrijdingen. De vrouw had onder invloed van alcohol achter het stuur van een auto gezeten.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding dat een automobiliste op een campingterrein in Maarn tegen verschillende geparkeerde autos was aangereden. Ook reed de vrouw tegen een 50-jarige vrouw uit Nieuwegein aan. Zij liep heupletsel op en heeft zich bij de dokter laten behandelen. Omstanders hielden de 30-jarige automobiliste aan en droegen haar over aan de gewaarschuwde politie. Die nam een blaastest af waaruit bleek dat de vrouw te veel had gedronken. De ademanalyse wees uit dat ze 1020 ug/l in haar lichaam had, bijna 5 keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.