Politieberichten Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht, 09-08-2006

Aangehouden voor blikje gooien

IJSSELSTEIN Een 16-jarige jongen uit IJsselstein is dinsdag aangehouden voor baldadigheid.

Omstreeks 21.25 uur passeerde een mountainbike agent een luidruchtig groepje jongeren op de loopbrug aan het Eiteren. Op hetzelfde moment kreeg de agent van de meldkamer door dat op die locatie jeugd vervelend was en stenen op een hockeyveld aan het gooien was. De jongeren hadden de agent niet in de gaten. De 16-jarige IJsselsteiner liep met een frisdrankblikje naar de IJssel, vulde het met water en gooide het midden op het hockeyveld waar op dat moment getraind werd. Niemand werd geraakt. De agent kon de brug afrijden en de jongen aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en daar opgehaald door zijn ouders. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Venten zonder vergunning

JAARSVELD Een 16-jarige jongen uit Polen is dinsdag bekeurd omdat hij zonder vergunning tekeningen probeerde te verkopen.

Omstreeks 18.20 uur belden bewoners van de S. L. van Alterenlaan de politie omdat de jongen zich verdacht gedroeg. Agenten controleerden de jongen en het bleek dat hij in Jaarsveld was om tekeningen en kopieën daarvan te verkopen. De jongen heeft op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening van Lopik zijn koopwaar moeten inleveren en is weggestuurd.