Politieberichten Rijn & Venen, 11.25 uur

Utrecht, 09-08-2006

Te langzaam

MAARSSEN Op de Straatweg is een automobiliste (gegevens onbekend) door de politie aangesproken vanwege haar lage snelheid.

Omstreeks 00.05 uur zagen surveillerende agenten de vrouw rijden met een snelheid van zon 20 km/uur . De agenten lieten de vrouw stoppen en namen een blaastest af. Ze had geen alcohol gebruikt, maar verklaarde van de omgeving te willen genieten. Agenten hebben de bestuurster uitgelegd dat ook een te lage snelheid gevaarlijk kan zijn voor overige weggebruikers.

Vreemdeling

MAARSSEN Bij een verkeerscontrole aan de Vogelweg is een 26-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden. De man bleek niet legaal in Nederland te verblijven.

Dinsdag omstreeks 18.40 uur controleerden surveillerende agenten ter hoogte van de wijk Zwanenkamp een 28-jarige automobilist uit Utrecht. De bestuurder werd gecontroleerd omdat hij opvallend zijn best deed om aan het oog van de politie te ontkomen. Dit lukte dus niet en de bestuurder werd gecontroleerd. Alle papieren waren in orde. Omdat er in de auto zakjes softdrugs lagen, wilden de agente ook de bijrijder, een 26-jarige man, controleren. De man kon zich niet legitimeren en wist niet waar hij was geboren en wanneer. Tijdens het gesprek ging de man er rennend vandoor. In Spechtenkamp achterhaalden de agenten hem en hielden zij hem aan. Op het politiebureau bleek dat er nog een vonnis tegen de man openstond en dat hij geen verblijfsvergunning had voor Nederland. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.