Tien jaar Eco Direct: marktleider in Nederland

Eco direct

Tien jaar Eco Direct: marktleider in Nederland

Aan te vragen: jubileumboek

Arnhem (9 augustus 2006) - De afgelopen tien jaar is groenbelegger Eco Direct uit Arnhem uitgegroeid tot Nederlands grootste aanbieder van Costaricaans (hard)hout-investeringen. Marktleider worden in Nederland was een van de doelen die Eco Direct, dochtermaatschappij van Cosas Verdes BV, zich had gesteld. Eco Direct is trots daar inmiddels ruimschoots in geslaagd te zijn. Het bedrijf gaf naar aanleiding van het 10-jarig bestaan een rijk geïllustreerd jubileumboek uit.

Bij Eco Direct en Cosas Verdes BV werken ruim driehonderd mensen. Ongeveer driekwart van het personeelsbestand is werkzaam in Costa Rica. De duizenden participanten van Eco Direct profiteren van de continu stijgende internationale vraag naar FSC goedgekeurde (hard)hout producten. Bij Eco Direct zijn niet alleen alle geproduceerde houtsoorten FSC goedgekeurd, het totale productieproces valt onder het FSC keurmerk. Van zaadje tot eindproduct!

Voor Eco Direct is het halen van een goed beleggingsrendement voor haar participanten van belang, maar ook het verbeteren van de levensstandaard van de lokale bevolking is essentieel. Eco Direct is oprichter en co-financier van 'Programa Prosperidad'. Vanuit dat programma zijn ziekenhuizen en scholen verbouwd en verbeterd en waterleidingnetten aangelegd. Maatschappelijk rendement gaat hand in hand met economisch rendement. People, planet, profit is niet voor niets het handelsmerk van Eco Direct.

De participanten van Eco Direct investeren in het rendement van tropische (hard)houtplantages. Er wordt gewerkt met drie snelgroeiende commerciële tropische boomsoorten: teak, mangium en melina. De zaadjes en het stekmateriaal worden zorgvuldig geselecteerd in eigen kwekerijen. Daarna uitgezet en beheerd in de eigen plantages. Het hout wordt in de zagerijen van Eco Direct verwerkt en over de hele wereld verkocht. Eco Direct bezit ruim 6000 ha aan bosbouwplantage en iedere dag worden er meer bomen geplant.

Momenteel loopt de procedure van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om alle groenbeleggers onder toezicht te brengen. De directie van Eco Direct is daar gelukkig mee en heeft een vergunningsaanvraag ingediend. Over niet al te lange tijd verwacht het bedrijf een positieve beoordeling te ontvangen. Eco Direct bestaat inmiddels 10 jaar en heeft daarom een mooi jubileumboekwerk samengesteld. Geïnteresseerden kunnen dit boekwerk aanvragen via onderstaande gegevens.

ECO Direct is hoofdsponsor van de Nationale Boomfeestdag.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Frans Bon, directeur Eco Direct

Willemsplein 11

6811 KB Arnhem

Tel. 026-3831113

www.ecodirect.nl

bon@ecodirect.nl