Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 9 augustus

* POLITIE HOUDT VERDACHTE MET NEPVUURWAPEN AAN

ROTTERDAM Spaanse Polder -De politie heeft dinsdagavond rond half zes op de Breevaartstraat twee mannen aangehouden die in hun auto een nepvuurwapen bij zich hadden. Een oplettende voorbijganger waarschuwde de politie nadat deze gezien had dat de twee mannen vanuit hun stilstaande auto een vuurwapen hadden gericht op voetgangers. De gewaarschuwde politiemensen hielden de mannen aan. In het dashboardkastje van de auto werd, na later bleek, een nepvuurwapen aangetroffen. Beide mannen, 27- en 24-jaar oud en afkomstig uit Spijkenisse, zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM WEST -De politie van het district Rotterdam-West betrapte dinsdagmiddag in een woning op het Middellandplein een inbreker op heterdaad. Een oplettende buurtbewoonster had de man in een tuin zien lopen en de politie gewaarschuwd. Bij het zien van de politiemensen ging de inbreker er vandoor. Hij kon in de Bellevoystraat worden aangehouden. Hij had de laptop en een portemonnee, die hij uit het huis had gestolen, nog bij zich. De 25-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE VERNIELING AUTO'S AAN

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft dinsdagavond rond elf uur een verdachte aangehouden van het vernielen van diverse auto's. Oplettende voorbijgangers zagen dat de verdachte op de Sliedrechtstraat over meerdere auto's was gelopen en hebben de politie gewaarschuwd. Na een onderzoek in de omgeving, heeft de politie de 33-jarige uit Frankrijk aangehouden. De man, die onder invloed van drugs was, is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING
ROTTERDAM - Dinsdagavond werd op de Schiedamsedijk een 22-jarige Rotterdammer aangehouden. De man zat als bijrijder in een personenauto, die, om aan een controle door de politie op de Oranjeboomstraat te ontsnappen, er met hoge snelheid vandoor was gegaan. Op de Schiedamsedijk haalde de bestuurder van de auto een andere auto rechts in. Omdat de ruimte om in te halen te krap was, botste de auto tegen de andere auto en kwam vervolgens tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De bestuurder en bijrijder sprongen uit de auto en renden weg. De bestuurder wist te ontkomen. De bijrijder sprong echter in het water en kon even later worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


* VROUW BEROOFD
ROTTERDAM - In de vroege morgenuren van dinsdag jl. is een 57-jarige vrouw uit Rotterdam op de Crooswijksesingel beroofd van haar handtas. Omstreeks kwart over vijf liep de vrouw naar haar auto toen er twee jongens op haar toe kwamen lopen. Eén van hen richtte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op haar. Ze moest haar tas afgeven, waarna de daders er vandoor gingen. De recherche stelt een onderzoek in.