Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

In Feijenoord gebeurt t. Ook voor ondernemers!

René Kronenberg is pas begonnen als dagelijks bestuurder van de deelgemeente Feijenoord en heeft onder andere wijkeconomie in zijn portefeuille. Hoe belangrijk vindt hij het ondernemerschap voor de deelgemeente?

Ondernemers vormen een van onze belangrijke partners om een (nog) betere samenleving te krijgen. De komende vier jaren wil ik mij in het bijzonder inzetten om de slagingskansen voor zowel zittende als startende ondernemers in de deelgemeente te vergroten. Dit kan door goede randvoorwaarden te creëren voor ondernemerschap, maar ook door op tijd in te spelen op veranderingen in de economie en de omgeving. Hiervoor is de inbreng van ondernemers erg belangrijk. Daarom wil ik ook alle Feijenoordse ondernemers vragen met ons mee te denken over de vraag op welke manier we de lokale economie in Feijenoord op een hoger niveau kunnen tillen.

Wat voor soort ondernemers heeft de deelgemeente nodig? In Feijenoord hebben wij ondernemers nodig die initiatiefrijk en creatief zijn. Ik denk niet alleen aan het behouden van de huidige ondernemers. Het lijkt me heel goed wanneer ondernemers vanuit andere branches, met andere distributievormen en gericht op andere klantensoorten, Feijenoord zien als aantrekkelijk vestigingsgebied. Boulevard Zuid heeft daarom mijn bijzondere aandacht. Ik vind dit een erg kansrijk gebied; daar zijn in het verleden goede dingen gebeurd en daar vinden in de toekomst allerlei positieve ontwikkelingen plaats. Hierdoor kunnen we Feijenoord als economische kweekvijver van creatieve ideeën op de Rotterdamse kaart zetten. In Feijenoord gebeurt t, voor de burger én de consument, dus ook voor ondernemers.

Wat kunnen ondernemers van de deelgemeente verwachten? Uiteraard kunnen ondernemers rekenen op ondersteuning. De benoeming van vier Economische Kansenzones, met alle bijbehorende voordelen voor ondernemers, is daar maar een voorbeeld van. Zodra het Pact op Zuid van het college vorm krijgt, kunnen ondernemers op nog veel meer rekenen. Dit pact is een breed programma om Rotterdam-Zuid krachtig(er) op de kaart te zetten, waarbij zowel (potentiële) bewoners als (potentiële) ondernemers meer en betere perspectieven krijgen. Dat Pact op Zuid, dat pakken we op in Feijenoord!