Ingezonden persbericht


Eerste toekomstvaste betaalautomaat op Nederlandse markt

Interpay en CCV ronden pilot succesvol af

Utrecht - Arnhem, 9 augustus 2006 - CCV, marktleider op het gebied van elektronische betaalsystemen, en Interpay, één van de meest prominente Europese payment processors, hebben met succes samengewerkt aan de ontwikkeling van een toekomstvaste betaalautomaat. CCV heeft als eerste in Nederland het goedkeuringscertificaat van Interpay voor de betaalautomaat ontvangen. De betaalautomaat voldoet aan de nieuwe internationale richtlijnen waardoor elektronisch betalen nog veiliger wordt. De betaalautomaat van CCV maakt gebruik van het Common Terminal Acquiring Protocol (CTAP), een nieuwe technologie in Nederland voor betaalautomaten van de toekomst. CTAP is ontwikkeld door het Belgische Banksys en Interpay en is bedoeld als open standaard, waardoor betaalautomaten ook op andere payment processors kunnen aansluiten. Technisch biedt de standaard ook een antwoord op de invoering van EMV, de vervanging van een magneetstrip door een chip op betaalpassen. De betaalautomaat van CCV verwerkt transacties van huidige en van de nieuwe EMV-credit card met chip, internationale transacties via Maestro, de huidige betaalpassen en de nieuwe betaalpassen met chip en voldoet aan de veiligheidseisen van Currence, MasterCard, Visa en Interpay.

"EMV kan fraude in het betalingsverkeer verder terugdringen. Door de invoering van EMV verandert er veel. De hele keten in het betalingsverkeer, inclusief de betaalkaart, betaalautomaat en transactieverwerking, wordt aangepast. Het nieuwe door Banksys en Interpay ontwikkelde protocol CTAP levert hier een belangrijke bijdrage aan", aldus Ton van der Bruggen, Managing Director van CCV Holland B.V. CCV is er trots op als eerste het certificaat, dat aantoont dat de betaalautomaat aan de internationale richtlijnen voldoet, van Interpay te ontvangen. Ton van der Bruggen: "In Nederland zullen uiteindelijk alle betaalautomaten aan de veiligheidseisen moeten voldoen. CCV loopt voorop omdat onze betaalautomaten nu al internationale credit cards met chip (MasterCard, Visa, American Express, Maestro) ondersteunen en straks de nationale betaalpassen met chip (PIN)".

Antoon Kuijpers, Directielid Interpay Nederland: "Met de ontwikkeling van de Single Euro Payments Area (SEPA), is het zaak dat de industrie zélf het initiatief neemt om tot standaarden te komen. CTAP is daarbij een belangrijke stap. Het geeft winkeliers meer flexibiliteit doordat zij - zowél voor een betaalautomaat als voor het laten verwerken van de transacties door een payment processor - een onafhankelijke keuze kunnen maken". Gecertificeerde CCV Pos bij McDonald's
Op dit moment zijn de geïntegreerde CCV Pos betaalautomaten als eerste gecertificeerd. Deze betaalautomaten zijn onder andere geïnstalleerd bij vestigingen van McDonald's. "Wij hebben gekozen voor de nieuwe geïntegreerde betaalsystemen van CCV omdat wij op de toekomst voorbereid willen zijn. De internationale richtlijnen voor EMV liggen vast en ook in Nederland zullen wij hieraan moeten voldoen", aldus Herman Bolt, IT-manager McDonald's Nederland. "De keuze voor CCV werd mede gemaakt omdat CCV daadwerkelijk EMV geschikte betaalautomaten kon leveren. McDonald's is altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing, op elk vlak. Met deze automaten lopen we ook op betaalgebied vooruit."



Ingezonden persbericht