Tronen op weg naar Het Land van Ooit

Savantis

Achttien tronen gaan op weg naar Het Land van Ooit voor de finale van de Savantis Tronenwedstrijd. Vanuit het hele land komen ze naar de Koningssael, waar een deskundige jury de taak heeft er één als winnaar aan te wijzen. De tronen zijn het eindresultaat van een schilderswedstrijd, waaraan leerlingen uit groep 6/7 van 72 basisscholen uit het hele land hebben deelgenomen. De achttien regiowinnaars doen mee aan de landelijke finale op donderdag 7 september 2006. De prijsuitreiking vindt plaats tussen 14.00 en 15.30 uur.

Nadat de tronen van de regiowinnaars zijn opgesteld in de Koningssael, worden ze beoordeeld door een deskundige jury. Deze jury bestaat uit een onafhankelijke kinderjury van drie jongens en drie meisjes, samen met de vakjury, bestaande uit Rinus Dalhuizen, bestuurslid Savantis, tevens juryvoorzitter; Hans Verschoor, algemeen directeur Savantis; Hans Sonke, docent schilderen; Virginie Gmelich Meijling, bedenkster en ontwerpster van de Troon; Marjan Taminiau, ontwerpster van Het Land van Ooit. De groepen die hebben gewerkt aan de tronen kunnen tijdens de beoordeling genieten van een dagje Het Land van Ooit. Dit zijn zo'n 650 leerlingen met begeleiders.

'Schilderles'
De Savantis Tronenwedstrijd 2006 is een schilderswedstrijd waarbij de basisschoolleerlingen het schildersvak van heel dichtbij meemaken. Het is een soort schilderles: de leerlingen hebben een bouwpakket van een Troon ontvangen, die ze naar eigen inzicht ontwerpen en beschilderen. Deze lessen stonden onder begeleiding en instructies van een professionele schilder uit de directe omgeving van de school.

De winnende groep van de landelijke finale wint een set Techniek Torens. Dit zijn drie opvallende en vrolijk gekleurde kasten met alle materialen, leskisten en lesbeschrijvingen voor tenminste tachtig technieklessen voor groepen 1 tot en met 8. De Techniek Torens zien eruit als een Middeleeuws kasteel. Alle deelnemers aan de finale kunnen genieten van een dagje Het Land van Ooit en uiteraard mag iedere school de eigen troon houden.

Meer informatie is te vinden op www.savantis.nl, via de button 'Savantis Tronenwedstrijd' op de homepage.

De winnaars uit de regio's zijn:
De Regenboog uit Woerden
Margrietschool uit Heerde
De Kleine Beer uit Berlicum
Het Mozaïek uit Sittard
De Straap uit Helmond
OBS 't Stoofje uit Ouwerkerk
De Abacus uit Huissen
De Oranjerie uit Zoetermeer
De Parkschool uit Zwolle
De Horn uit Wijk bij Duurstede
De Jozefschool uit Medemblik
De West Friesche Vrije School Parcival uit Hoorn
De Dijck uit Maassluis
De Smithoek uit Den Ham
Wynwizer uit Leeuwarden
De Wichelroede uit Udenhout
't Warmelinck uit Aalten
De Noord uit Ridderkerk


---
Savantis is een Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven voor de bedrijfstak Afbouw en Onderhoud en de sector Reclame, Presentatie en Communicatie. In haar Register van Erkende Leerbedrijven zijn 6.000 leerbedrijven opgenomen waar 7.500 leerlingen en stagiairs uit het middelbaar beroepsonderwijs het praktijkdeel van hun opleiding volgen. Savantis onderhoudt 26 ministerieel erkende beroepsopleidingen. Ook ontwikkelt en organiseert Savantis vakgerichte praktijk en theorietrainingen waaraan jaarlijks meer dan 8.000 cursisten deelnemen.



Savantis