Ingezonden persbericht


Utrecht, 9 augustus 2006

Nieuwe gids over diervriendelijk consumeren

De nieuwe editie van de 'Gids voor de diervriendelijke consument' is verschenen. De gids is een uitgave van de Dierenbescherming Utrecht e.o. over diervriendelijk consumeren in de regio Utrecht. Naast algemene informatie en tips, bevat de gids tal van adressen waar particulieren terecht kunnen voor diervriendelijke producten of diensten.

Naast de voor de hand liggende onderwerpen als eten en drinken, winkelen en uiterlijke verzorging, bevat de gids ook informatie over huisdieren, huishoudelijke klussen en vrijetijdsbesteding. Veel informatie is bij het grote publiek nog onbekend, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid huisdieren te voeden met biologisch vlees. Of dat er voor schoonmaakmiddelen en andere huishoudelijke artikelen vaak dierproeven worden gedaan. De gids benoemt dieronvriendelijke producten en vermeld alternatieven en tevens adressen waar deze alternatieven te vinden zijn.

Enkele jaren geleden is Dierenbescherming Utrecht e.o. begonnen met het uitgeven van de 'Gids voor de diervriendelijke consument'. De gids is bedoeld om de consument bewust te maken van dier(on)vriendelijk consumeren. De vier pijlers van de Dierenbescherming, de bescherming van huis-, landbouw- proef- en wilde inheemse dieren, vormen hiervoor de basis. Zo is in de gids informatie te vinden over diervriendelijke restaurants, slagerijen en winkels. Ook het verantwoord aanschaffen van een huisdier, diervriendelijk tuinieren en sport en recreatie komen aan bod.

De gids is op te vragen via e-mail info@dierenbescherming-utrecht.nl of telefoon 030-2341720. Elke nieuwe editie van de gids vraagt om vele uren van vrijwilligers. Dankzij deze inzet en dankzij een bijdrage van de Stichting Criellaert kan de gids kosteloos verspreid worden. GeĂŻnteresseerden worden echter wel verzocht de totstandkoming van de gids te steunen met een gift op giro 140580 ten name van de Dierenbescherming te Utrecht, onder vermelding van 'gids'.



Ingezonden persbericht