Politie Zuid-Holland-Zuid

09/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 09-08-2006 o persberichten district II

AANRIJDING
GIESSENBURG Een 58-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is dinsdagmiddag 8 augustus aangehouden na een aanrijding op de Bovenkerkseweg in Giessenburg.
Een 20-jarige man uit Giessenburg reed in een bestelbus op de Bovenkerkseweg in de richting van de Oudkerkseweg. Rechts van de weg kwam hij op een gegeven moment een andere bestelauto tegen die daar stilstond. Hij wilde deze wagen passeren. Toen hij de auto voor de helft was gepasseerd, reed de 58-jarige bestuurder van de bestelbus opeens naar links. Een botsing was het gevolg. De auto van de 20-jarige werd geraakt aan de rechterzijde. Vervolgens zou de 58-jarige man hebben geprobeerd weg te komen. Dit lukte echter niet omdat een van de voorwielen scheef onder zijn auto stond. Na een blaastest bleek dat de 58-jarige had gedronken. Hij blies 1,1 promille terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor bestuurders 0,5 is. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, er was alleen materiële schade.

DOORGEREDEN
PAPENDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 8 augustus een 62-jarige man uit Papendrecht aangehouden in de Windhalmstraat. Hij wordt verdacht van doorrijden na een aanrijding met een andere auto in de straat. Dit werd gezien door buurtbewoners die de politie inschakelden. De politie hield de man aan. Hij bleek na een blaastest met teveel drank te hebben gereden. Hij blies 2,4 promille terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor bestuurders 0,5 is. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is bereid de schade aan de auto te vergoeden.