Politie Zuid-Holland-Zuid

09/08 Hoeksche Waard

, 09-08-2006 o persberichten district III

AANGEHOUDEN
NUMANSDORP De politie heeft op dinsdagmorgen 8 augustus een 58-jarige man uit Klaaswaal aangehouden. Hij weigerde weg te gaan uit de ontvangsthal van het gemeentehuis aan de Buttervliet in Numansdorp. De man was vervelend en werd gevorderd weg te gaan. Dit deed hij niet. Ook toen agenten de man vorderden te vertrekken, deed hij dit niet. Daarop werd hij aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden met een dagvaarding.

CONTROLE OP SPORTLAAN
PUTTERSHOEK Op de Sportlaan in Puttershoek is op dinsdagmiddag en avond 8 augustus een controle met de lasergun gehouden. Er werden 250 passanten gecontroleerd. 36 keer werd proces-verbaal opgemaakt voor overschrijding van de snelheid, 6 personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel, 1 persoon zat niet handsfree te bellen in de auto en 1 persoon kon zijn rijbewijs niet op eerste vordering tonen.

VERDACHT VAN MISBRUIK MINDERJARIGE
HOEKSCHE WAARD Een 74-jarige man uit Rotterdam is op maandag 7 augustus aangehouden op verdenking van misbruik van een minderjarige. Op 28 februari j.l. deed het slachtoffer (21) aangifte van seksueel misbruik. Ze zou tussen 1 juni 1997 en 1 september 2000 meerdere keren zijn misbruikt door de man. Dit gebeurde tussen haar 12e en 15e jaar. Het misbruik vond plaats bij een vereniging in de Hoeksche Waard. De politie stelde een onderzoek in en hield de man aan op maandag 7 augustus. Hij heeft een bekentenis afgelegd. In verband met zijn leeftijd en een zeer geringe kans op herhaling is de man na verhoor heengezonden in afwachting van de rechtszaak.