Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer verdacht van heling bromfiets

Publicatiedatum: 9-8-2006 14:10:18

Arnhem - De wijkagent van de wijk Presikhaaf heeft dinsdag een zeventienjarige Arnhemmer aangehouden wegens heling. De man bleek in het bezit te zijn van een bromfiets die eerder was gestolen. Tijdens zijn ronde door de wijk zag de wijkagent de Arnhemmer bij zijn woning bezig met het sleutelen aan een bromfiets. Bij controle bleek de bromfiets op 4 augustus te zijn gestolen vanaf de Richtersweg in Doorwerth. De Arnhemmer, die verklaard had dat het zijn eigen bromfiets was, werd daarop aangehouden. De jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek naar de diefstal van de bromfiets voort.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Mini-bike in beslag genomen

Publicatiedatum: 9-8-2006 14:09:47

Doesburg - In Doesburg heeft de politie dinsdagmiddag een mini-bike in beslag genomen. Tegen de bestuurder ervan, een vijftienjarige jongen uit Doesburg, is proces-verbaal opgemaakt. Politieagenten zagen de knaap rond drie uur rijden over de Leigraafseweg en lieten hem stoppen. Mini-bikes leveren een gevaar op de weg op vanwege hun geringe afmetingen. Om die reden besloot het Openbaar Ministerie onlangs voortaan de mini-bikes direct in beslag te laten nemen wanneer ze rijden worden aangetroffen op de weg. Ook kunnen bezitters rekenen op een boete van minimaal 400 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer loopt tegen de lamp met achterstallige boetes
Publicatiedatum: 9-8-2006 14:09:16

Arnhem - Een 39-jarige Arnhemmer is woensdagmiddag tegen de lamp gelopen toen bleek dat hij nog een rekening met justitie te vereffenen had. De man moest nog voor ruim 1700 boetes aan justitie betalen. Surveillerende agenten zagen de Arnhemmer over de Arien Verhoefstraat in zijn woonplaats lopen met een geopend blikje bier. Aangezien dat daar verboden is kreeg de man een bekeuring. Bij controle in het opsporingregister bleek de man een aantal keren voor te komen. De Arnhemmer gaf aan de boetes niet te kunnen betalen. Daarop werd hij aangehouden en ingesloten. Voor de boetes stonden in totaal 28 dagen vervangende gevangenisstraf, die moet de man nu uitzitten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---