Provincie Zuid-Holland

Veerpont 'vervangt' fietspad Leimuiderbrug

Van 11 september tot uiterlijk 1 september is de Leimuiderbrug onbereikbaar voor fietsers door werkzaamheden aan het fietspad. De provincie Zuid-Holland zet een veerpont in. Zo worden fietsers, gratis, van de Leimuiderdijk overgezet tot aan het Noordeinde in Leimuiden. De werkzaamheden vinden plaats in het kader van de aanpak van de N207.

De veerpont gaat varen totdat de werkzaamheden aan het fietspad zijn afgerond. Daarvoor zijn maximaal drie weken nodig. Uiterlijk 1 september is het 'nieuwe' fietspad weer toegankelijk. Tot dan worden fietsers van maandag tot en met vrijdag tussen 06.00 uur en 23.00 uur en in de weekenden tussen 08.00 uur en 23.00 uur kosteloos overgezet.

Goed bereikbaar

Het fietspad wordt opgehoogd en ook worden de funderingen aangepakt. De werkzaamheden maken deel uit van de opzet om Jacobswoude, Alphen aan den Rijn en omliggende gemeentes ook in de toekomst goed bereikbaar te houden. De N 207 is afgesloten tot en met maandagochtend 28 augustus 06.00 uur. Daarna is er nog een week gereserveerd voor afrondende werkzaamheden, eventueel aan de parallelweg. Die werkzaamheden zullen 's nachts plaatsvinden. Fietsers en het overige wegverkeer hebben daar echter geen last van.

Op de website www.n207.nl van de provincie Zuid-Holland zijn alle achtergronden en de meest actuele informatie over de werkzaamheden te vinden.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22