B EN W BERICHTEN 2006 - 30 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 3 AUGUSTUS

Beleid

1. (03-08) Het college van B en W heeft de naam van de dienst Gemeentebibliotheek Rotterdam officieel gewijzigd in Bibliotheek Rotterdam. De naam Bibliotheek Rotterdam werd al gebruikt om verwarring met GBR (de dienst Gemeentebelastingen Rotterdam) te voorkomen.

2. (03-08) Het College keurt de huur van zes noodlokalen door basisschool de Hildegaert goed. Ook keurt het College de voortzetting van de huur van acht noodlokalen door Mytylschool de Brug (speciaal onderwijs) goed. De huur van de noodlokalen voor de scholen is noodzakelijk tot nieuwbouw gereed is.

3. (03-08) Het College heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen opnieuw een voorbereidingsbesluit te nemen voor gronden gelegen aan de Jacob Catsstraat 101. Na het verlenen van de benodigde vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening wordt de bouw van een fietsenstalling en negentien bergingen mogelijk.

4. (03-08) Op 1 juli 2005 is de Onteigeningswet op een aantal onderdelen gewijzigd. Met ingang van deze datum dient de gemeenteraad te besluiten tot terinzagelegging en publicatie van het ontwerpbesluit tot onteigening, het gelegenheid geven voor het naar voren brengen van zienswijzen door belanghebbenden en de terinzagelegging van de onteigeningsstukken. Om een efficiënte onteigeningsprocedure te bevorderen heeft het College besloten de gemeenteraad voor te stellen deze bevoegdheden als bedoeld in artikel 80, 1e en 2e lid van de Onteigeningswet te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders. Het College stelt voor het juist omschreven besluit in werking te laten treden op de datum van publicatie in het Gemeenteblad en terug te laten werken tot en met 1 juli 2005.

5. (03-08) Het College heeft zijn standpunt vastgesteld over het burgerinitiatief betreffende 'Veilige hechting en de verstrekking van babydraagzakken' en dit standpunt ter kennis gebracht van de Raad. Het College staat positief tegenover het initiatief en zal de babydraagzak opnemen in het babypakket, waarvoor bijzondere bijstand kan worden verkregen. Hierdoor geeft het College tevens een invulling aan de aanbeveling van de Rotterdamse Jongerenraad om jonge ouders te voorzien van babybenodigdheden, in plaats van een financiële bijdrage.

Middelen en Control

1. (03-08) Het College heeft besloten een medewerker van de RET met onmiddellijke ingang ontslag te verlenen wegens ernstig plichtsverzuim.

2. (03-08) Het College heeft besloten een medewerker van Stadstoezicht wegens ernstig plichtsverzuim met onmiddellijke ingang ontslag te verlenen.

Schriftelijke vragen

(03-08) Het College heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van het raadslid:

. Mevrouw K. Duys (CDA) inzake pleidooi "nachtmetro" . De heer H.C. van Schaik over een schermutseling op de markt op het Visserijplein

---- --