Gemeente Vlaardingen


Verleende kapvergunning

Gepubliceerd op: 9 augustus 2006
Reageren tot: 20 september 2006

Het college van burgemeester en wethouders heeft vergunning verleend voor het kappen van 39 dode bomen. Het gaat hierbij om bomen in het openbare gebied die dit voorjaar niet zijn uitgelopen en vervolgens zijn afgestorven. De meeste bomen verkeerden vorig jaar al in een slechte conditie.

De kapaanvraag hiervoor is gepubliceerd in Groot Vlaardingen d.d. 21 juni jl. en heeft gedurende een periode van vier weken ter inzage gelegen. Hierop zijn geen zienswijzen ontvangen.

De vergunning is verleend onder de voorwaarde dat de groenstructuur wordt hersteld door het planten van nieuwe bomen. Er wordt naar gestreefd het aantal te kappen bomen volledig te compenseren.

Het college heeft woningstichting Waterweg Wonen vergunning verleend voor het kappen van vier sierkersen in het wooncomplex 3103 aan de Mr. Verschuurstraat. Drie bomen staan tegenover huisnummer 80 en één boom tegenover nr 106.

De kapaanvraag hiervoor is gepubliceerd in Groot Vlaardingen d.d. 21 juni jl. en heeft gedurende een periode van vier weken ter inzage gelegen. Hierop zijn geen zienswijzen ontvangen. De vergunning is verleend onder de voorwaarde dat de groenstructuur wordt hersteld door het planten van vier nieuwe bomen in de nabijheid van de te kappen sierkersen.

Het college heeft OVG Projecten XXIV BV te Rotterdam vergunning verleend voor het kappen van vijf dode kastanjebomen op het voormalig sportcomplex Vijfsluizen. De kapaanvraag hiervoor is gepubliceerd in Groot Vlaardingen d.d. 5 juli jl. en heeft gedurende een periode van vier weken ter inzage gelegen. Hierop zijn geen zienswijzen ontvangen. Er wordt geen herplantplicht opgelegd omdat het hier gaat om dode bomen in een gebied dat mogelijk herontwikkeld wordt.

Bezwaar
Tegen de bovenstaande besluiten kunt u op grond van de Algemene wet Bestuursrecht (AWB) binnen zes weken na deze bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, per adres: Postbus 141, 3103 AC Vlaardingen.

Voor nadere informatie: Dienst Stadswerk, afdeling Wijkbeheer, de heer. A. Bijl, telefoon. 010-2484566.