Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

09-08-2006
Herontwikkeling dorpshart Knegsel

Onderzoeksrapport
Op 18 juli jl. is het onderzoeksrapport "Kansen voor Knegsel, ontwikkelingsmogelijkheden in het dorpscentrum" aangeboden aan burgemeester en wethouders. Het onderzoek is in opdracht van het college en Wooninc. te Eindhoven ingesteld door het Provinciaal Opbouworgaan in samenwerking met Laride Bouwmanagement bv. Het rapport beschrijft de knelpunten in Knegsel en geeft zicht op kansen om de leefbaarheid van het dorp duurzaam te verbeteren.

Communicatie over onderzoeksresultaten
De belanghebbende plaatselijke organisaties en de bewoners van het betrokken centrumgebied zijn al eerder geïnformeerd over de wijze waarop burgemeester en wethouders graag over de onderzoeksresultaten met 'Knegsel' willen communiceren. Dat communicatietraject ziet er als volgt uit:

Overleg met plaatselijke organisaties
In de 2e week van september (week 37) zijn gesprekken gepland met de besturen van de volgende belanghebbende plaatselijke organisaties: de R.K. Parochie; de R.K. Basisschool; het Gemeenschapshuis De Leenhoef; de Tennisvereniging; de Korfbalvereniging en de Dorpsraad. Ook is overleg gepland met de werkgroep 'Wonen, Welzijn en Zorg' van de gemeente Eersel. De organisaties kunnen dan aangeven of de problematiek juist verwoord is en welke oplossingsrichting wenselijk is.

Terinzagelegging rapport en informatieavond in De Leenhoef Het rapport ligt voor ieder ter inzage in het gemeenschapshuis De Leenhoef. Op donderdag, 5 oktober, is er om 20.30 uur een informatiebijeenkomst in het gemeenschapshuis voor alle belangstellenden. Het Provinciaal Opbouworgaan zal op die avond aanwezig zijn om waar nodig een toelichting op het rapport te geven. De wethouders Ria van der Hamsvoord-Huijbers en Roeland van Hooff zullen dan graag horen hoe Knegsel reageert op de in het rapport beschreven knelpunten en op de daarbij aangegeven mogelijkheden om deze op te lossen.

Schriftelijk reageren
Naast de mogelijkheden om mondeling te reageren heeft ook ieder de mogelijkheid om vóór 16 oktober een schriftelijke reactie bij burgemeester en wethouders (gemeentehuis Dijk 15 of Postbus 12, 5520 AA Eersel) in te dienen.

Wat gebeurt er met de reacties
Het college van burgemeester en wethouders zal eind oktober bij het bepalen van een standpunt zorgvuldig rekening houden met alle reacties uit het dorp. Het college zal op die basis een uitspraak vragen van de gemeenteraad over het vervolg.

Vragen
Hebt u naar aanleiding van deze bekendmaking vragen dan kunt u contact opnemen met Pieter van Gisbergen op het gemeentehuis: telefoonnr. 531308 of via e-mailadres p.vangisbergen@eersel.nl