Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Tweede Nota van Wijziging, Wet veiligheid en kwaliteit lichaamsmateriaal

Kamerstuk, 9-8-2006

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

GMT/MVG 2696177

9 augustus 2006

Hierbij bied ik u een nota van wijziging aan inzake het voorstel van wet houdende aanpassing van de Wet veiligheid en kwaliteit lichaamsmateriaal en enkele andere wetten aan richtlijn 2004/23/EG van het Europees Parlement en de Raad van 31 maart 2004 tot vaststelling van kwaliteits- en veiligheidsnormen voor het doneren, verkrijgen, testen, bewerken, bewaren en distribueren van menselijke weefsels en cellen (PbEU L 102); Kamerstuknummer: II 30 338.

In verband hiermee wil ik u melden dat de voorgestelde nota van wijziging het resultaat is van overleg dat het ministerie van VWS heeft gevoerd met de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) en de Stichting Bio Implant Services (BIS). NTS en BIS hadden naar aanleiding van het wetsvoorstel drie knelpunten gesignaleerd. Met de voorgestelde nota van wijziging worden twee knelpunten opgelost. Het derde knelpunt betrof een verschil van inzicht over de wijze van implementatie. Het ministerie heeft een en ander nader toegelicht en partijen kunnen zich vinden in de gegeven uitleg. Derhalve is ook dit knelpunt opgelost zonder dat de wet hiervoor behoeft te worden gewijzigd.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

H. Hoogervorst

Documenten


* Aanpassing van de Wet veiligheid en kwaliteit lichaamsmateriaal en enkele andere wetten (nieuw venster) Kamerstuk | 9-8-2006 (pdf, 1 pag., 24 kB)